Να διατρανώσει, το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης «τον αποτροπιασμό και την αντίθεσή του σε μια μαύρη σελίδα για την ελληνική πολιτική ιστορία που ξεκίνησε το 1967» ζήτησε, στην τοποθέτησή του στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, ο επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει» και βουλευτής Σταύρος Καλαφάτης. 


Με αφορμή την αυριανή θλιβερή επέτειο, υπογράμμισε πως «τέτοιες μέρες δεν πρέπει να ξανάρθουν» και η ελληνική κοινωνία «δεν πρέπει να ξαναπεράσει μια τέτοια μαύρη περίοδο, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε καταρρακωθεί κάθε έκφραση ελευθερίας και δημοκρατικού πνεύματος». Επισήμανε, δε, ότι  «δυστυχώς, πολλά παιδιά σήμερα, δεν έχουν εικόνα για το τι δοκιμασία πέρασε τότε ο ελληνικός λαός».

Ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε πως «ως παράταξη, οι ‘’Εντάξει’’ είμαστε, επί της αρχής, αντίθετοι σε οποιαδήποτε κατάληψη ιδιωτικού και δημόσιου χώρου», χωρίς να παραγνωρίζουμε την ανάγκη κάποιων κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί. Ξεκαθάρισε, όμως, ότι «δεν πρόκειται να γίνουμε συνομιλητές ανθρώπων που δεν ενστερνίζονται τα δημοκρατικά ιδεώδη. Με αναρχικούς και φασίστες δε συνομιλούμε».