Στη συνάντηση που είχε, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, αλλά και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, αναφέρθηκε, σήμερα, η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.


"Ήταν ιδιαίτερη τιμή για μένα, ως Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης να εκπροσωπώ την Κυβέρνηση, στην υποδοχή του Παναγιώτατου Πατέρα της Χριστιανικής Πίστης του Ελληνισμού, του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, και του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά όλων των Ελλήνων. Είναι σημαντικό που τον έχουμε κοντά μας, γιατί όλοι μας χρειαζόμαστε την πνευματική του καθοδήγηση και συμβουλή, που αποτελεί μια λαμπερή ακτίνα φωτός που δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει η Πατρίδα μας", δήλωσε για τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Όσο για την ταυτόχρονη παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, πρόσθεσε: "Έφερε κοντά μας δύο ανθρώπους με ήθος, με ποιότητα, με σεβασμό προς τον άνθρωπο. Το παράδειγμά των δύο αυτών ξεχωριστών ανδρών, διδάσκει την πνευματικότητα, την ήρεμη αποφασιστικότητα και την πράξη μετά λόγου σοφίας, ένα παράδειγμα ιδιαίτερα σημαντικό για όλους τους Έλληνες σήμερα".