Διάλογος νέων με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στις Σέρρες


«Να πορεύεστε με αγάπη, υπομονή στους προσωπικούς σας πόνους, κατανόηση στους πόνους των άλλων και θυσιαστικό φρόνημα», ήταν το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στους νέους που παρέστησαν στα εγκαίνια του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτας.

Από την πλευρά τους τα παιδιά, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης και τιμής, του προσέφεραν μία εικόνα του Αγίου Ιωάννου, του Σερραίου, προστάτη της Χριστιανικής Νεολαίας Σερρών. 

Ο Μητροπολίτης Σερρών Θεολόγος, ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την ευλογία που έδωσε με την παρουσία του, στους νέους αλλά και σε όλο τον σερραϊκό λαό και τόνισε ότι «το Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Εκκλησίας, της τοπικής κοινωνίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης». 

Στο πλαίσιο των επισκέψεών του, το πρωί, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ξεναγήθηκε στους χώρους του Κειμηλιαρχείου της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και είδε τους ανεκτίμητους προγονικούς εκκλησιαστικούς θησαυρούς, ενώ εγκαινίασε και την Έκθεση Εικόνων Νεομαρτύρων, που προέρχονται από τις Ιερές Μητροπόλεις της Ελλάδος και στην οποία παρουσιάζονται μοναδικές εικόνες, από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου, του Αγίου Γεωργίου του Χιοπολίτου, από τον Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως Σύρου, και του Αγίου Μανουήλ του Κρητός και από το Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου. 

Το μεσημέρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, εγκαινίασε την αποκαταστημένη Τράπεζα της ιστορικής Ιεράς Μονής του Τιμίου Προδρόμου Σερρών, η οποία είχε καταστραφεί κατά την πυρκαγιά του 2010. Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν ο Μητροπολίτης Σερρών Θεολόγος, ο Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμονος, που εκπροσωπεί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο και την Ιερά Σύνοδο, Αρχιερείς, η Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, βουλευτές, δήμαρχοι, εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθους πιστών.

Σχόλια