Βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα Τρίτη, 28 Απριλίου 2015, στην Ήπειρο, τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. 


Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 έως 6 μποφόρ και βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς με την ιδία ένταση, ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και τα νότια.

Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αυξημένες νεφώσεις και βαθμιαία βροχές και καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών.

Ανεμοι: νότιοι 3 έως 5 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία στα δυτικά σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασια: από 12 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη δυτική στερεά νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες στην Ηπειρο και πιθανόν πρόσκαιρα στη δυτική Στερεά. Στην Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς μέχρι 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 11 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα για πρόσκαιρους όμβρους στα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: νότιοι 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ, που αργότερα θα στραφούν σε δυτικούς με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασια: από 10 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.

Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία έως 7 μποφόρ, στρεφόμενοι σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασια: από 13 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.

Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 12 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Αττική 

Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 5 και βαθμιαία στα νότια και ανατολικά 6 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 25 βαθμούς κελσίου.