Σε 16 πόλεις της ελληνικής επικράτειας, με πτήσεις -πέντε προγραμματισμένες και τρεις έκτακτες- της Aegean και της Olympic Air, ταξιδεύει το Άγιο Φως.


Τα αεροσκάφη θα επιχειρήσουν προς τρεις διαφορετικούς γεωγραφικούς τομείς, ένα προς Αιγαίο, ένα προς Ιόνιο και ένα προς Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα.

Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθούν πτήσεις αποκλειστικά και μόνο για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός προς: Ιωάννινα, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Μύκονο, Σάμο, Κω, Μυτιλήνη, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Λήμνο. Η επιλογή των πιο πάνω προορισμών έγινε σύμφωνα με την πληθυσμιακή κάλυψη.

Νωρίτερα, έγινε η υποδοχή του αεροσκάφους που μετέφερε την ελληνική αποστολή με το Άγιο Φως από το Τελ Αβίβ στην Αθήνα, στις 20.30 στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με τιμές αρχηγού κράτους .

Ο βουλευτής Γιάννης Αμανατίδης, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Πολιτείας, γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας της Βουλής, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος και ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, αρχιμανδρίτης Δαμιανός, μετείχαν της ελληνικής αποστολής.

Εκατοντάδες πιστών το υποδέχθηκαν θερμά, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, εκπροσώπων της Εκκλησίας της Ελλάδος και του ΓΕΕΘΑ.

Από το αεροδρόμιο το Άγιο Φως μεταφέρθηκε στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου κι από εκεί ταξιδεύει σε 16 πόλεις της ελληνικής επικράτειας.