Την πρόθεσή τους να μην πάνε στο διάλογο, στον οποίο καλεί η Περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής και ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Γιώργου με θέμα την “ειρήνευση στην περιοχή του Δήμου Αριστοτέλη”, τα μέλη των Επιτροπών Αγώνα Ενάντια στην Εξόρυξη Χρυσού.


Η σύσκεψη είναι προγραμματισμένη να γίνει σήμερα, Τετάρτη 29 Απριλίου, όμως, από ό,τι φαίνεται, μετά τη σημερινή ανακοίνωση των Επιτροπών, θα είναι διάλογος της μιας πλευράς.

Τα μέλη των Επιτροπών Αγώνα υποστηρίζουν ότι "η περιφέρεια και ο αντιπεριφερειάρχης προσωπικά, δεν έχουν κάνει καμιά ουσιαστική κίνηση για την άμβλυνση της κοινωνικής έντασης και έχουν κλείσει κάθε δίαυλο ουσιαστικής επικοινωνίας" κι ότι "η σύσκεψη έχει προσχηματικό χαρακτήρα και θα είναι πρακτικά αδύνατο να έχει το οποιοδήποτε εποικοδομητικό αποτέλεσμα, τόσο λόγω του μεγάλου αριθμού τους όσο και λόγω της σύνθεσης των προσκεκλημένων".

Επίσης, απορρίπτουν τη συνδιαλλαγή "με μια πολυεθνική εταιρεία, η οποία προκειμένου να προωθήσει τα συμφέροντά της δε διστάζει να καταστρέφει τον τόπο και να διαρρηγνύει τον κοινωνικό ιστό".