Η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, στο πλαίσιο της διαρκούς στήριξης των παραγωγών της, υλοποιεί από το περασμένο καλοκαίρι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα μέγιστης απόδοσης της παραγωγής, με στόχο την αύξηση της ετήσιας παραγόμενης  ποσότητας και τη βελτίωση των ετήσιων ποιοτικών χαρακτηριστικών.


Το πρόγραμμα στηρίζεται στην κατάλληλη και ελεγχόμενη διατροφή του ζωϊκού κεφαλαίου και έχει ως αποτέλεσμα την επίδοση μεγαλύτερης ποσότητας παραγόμενου γάλακτος και συγχρόνως την ενίσχυση των ποιοτικών του χαρακτηριστικών.

Η εφαρμογή του γίνεται σε επιλεγμένες κτηνοτροφικές μονάδες της ζώνης γάλακτος και τα πρώτα αποτελέσματα είναι θεαματικά, καθώς όπως διαπιστώθηκε, στο ίδιο ζωϊκό κεφάλαιο η παραγόμενη ποσότητα γάλακτος αυξήθηκε κατά 12%, με παράλληλη βελτίωση της ποιότητάς του.

Για την υλοποίηση του συγκεκριμένου project η ΔΩΔΩΝΗ προσέλαβε εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και προμηθεύτηκε σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της γαλακτοκομικής περιόδου, με επιτόπιες επισκέψεις του προσωπικού στις μονάδες και περιλαμβάνει διατροφική υποστήριξη, αναλύσεις γάλακτος, υπέρηχους εγκυμοσύνης, ομαδοποίηση ζώων, αιμοληψίες (SCRAPIE) και μηχανοργάνωση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.