Μπορεί τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που βρέθηκαν, σήμερα, στα γραφεία της ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης, για τη συνάντηση με το Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο να ήταν πολλά, τα χαμόγελα, όμως, κάποια στιγμή, έσβησαν...

Ο λόγος δεν ήταν η συμμετοχή. Αυτή ήταν μεγάλη. Ο λόγος ήταν ότι, κάποια στιγμή, όπως ήταν αναμενόμενο, η κουβέντα έφθασε στο μέλλον της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους.

Οι πληροφορίες όλων, μηδέ και του Γραμματέα Οργανωτικού της ΝΔ Δημήτρη Μαραβέλια, που παραβρέθηκε στη σύσκεψη, κατέληγαν στο ίδιο συμπέρασμα: Η κυβέρνηση δεν έχει, καν, Plan A... Πολύ περισσότερο, η περίπτωση του Plan B, απλά... δεν υπάρχει.

Στη σύσκεψη, οι πληροφορίες θέλουν να πήραν το λόγο και ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης Μηνάς Σαμαντζίδης, ο γραμματέας Οργανωτικού Βόρειας Ελλάδας Νίκος Φώτος, καθώς και πρόεδροι και στελέχη  των ΝΟΔΕ της Ν.Δ. σε Μακεδονία και Θράκη. Όλοι υπογράμμιζαν ότι αυτό που πρέπει να αποκατασταθεί είναι η επαφή με τον κόσμο.

Πάντως, η μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή του στελεχιακού δυναμικού της ΝΔ σ` αυτόν τον κύκλο συναντήσεων, που βρίσκεται σε εξέλιξη με στόχο να δώσει νέα πνοή στη Νέα Δημοκρατία, ήταν αυτή που μοίρασε χαμόγελα στα χείλη όσων συμμετείχαν. Όπως τόνιζαν "εκπέμπει το μήνυμα πως η παράταξη βρίσκεται σε εγρήγορση και ο μηχανισμός της εργάζεται ήδη με το βλέμμα στην επόμενη μέρα,  σε μια πορεία ενίσχυσης του διαλόγου με τις τοπικές κοινωνίες. Ενός διαλόγου, που αφορά τόσο στην αναγνώριση λαθών ή παραλείψεων του παρελθόντος, όσο και στη διαμόρφωση των προτάσεων και των εναλλακτικών επιλογών της χώρας για το μέλλον".

Κι ήταν εκεί που έρχονταν και ξανάρχονταν η κουβέντα: Στην επόμενη μέρα. Μόνον που, όσον αφορά τον τομέα των -τυχόν- λαθών του παρελθόντος, δε μάθαμε και πολλά. Τα στόματα, στον τομέα αυτό, δεν ήταν ούτε χαμογελαστά, ούτε σκεπτικά: Απλά, παρέμεναν κλειστά.