Διεθνές κύκλωμα διακίνησης μεταναστών στοίβαζε τους μετανάστες σε νταλίκες διεθνών μεταφορών με αγροτικά προϊόντα, για να τους περνά από τα ελληνοσκοπιανά σύνορα...


Δυο μέλη σπείρας που διακινούσαν μετανάστες, από τη χώρα μας προς άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνέλαβαν στους Ευζώνους αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία του Τμήματος Δίωξης του Τελωνείου Ευζώνων Κιλκίς και του Τμήματος Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε. Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Πρόκειται για δύο Έλληνες ηλικίας 68 και 67 ετών, σε βάρος των οποίων και άλλων πέντε συνεργών τους, σχηματίστηκε δικογραφία για «συμμετοχή και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση» και παράβαση  του νόμου περί «διευκόλυνσης παράνομης εξόδου μεταναστών-υπηκόων τρίτων χωρών από την ημεδαπή προς τρίτες χώρες».

Οι δυο συλληφθέντες ήταν οι «οδηγοί» του κυκλώματος. Οδηγούσαν νταλίκες οι οποίες ακινητοποιήθηκαν στο Τελωνείο Ευζώνων Κιλκίς και σ’ αυτές, έπειτα από έρευνες, βρέθηκαν στοιβαγμένοι και κρυμμένοι πίσω από αγροτικά προϊόντα, συνολικά 16 μετανάστες, υπήκοοι Συρίας. 



Σύμφωνα με την αστυνομία, οι μετανάστες είχαν ξεκινήσει από την Αθήνα, με προορισμό διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Θα έδιναν ο καθένας από 3.000 ευρώ –αυτή ήταν η «ταρίφα» που έβαζε το κύκλωμα διακίνησης.

Κατασχέθηκαν τα δυο φορτηγά, πέντε κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της σπείρας για να συνεννοούνται και 2.750 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να διαλευκανθεί το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης.