Για εγκαταλελειμμένη περιοχή, στην οποία… ανθούν φαινόμενα κλοπών και καταστροφών κάνει λόγο, αναφερόμενο στη ΒΙΠΕΘ, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, σε επιστολή του προς τους δημάρχους Δέλτα, Ευθύμιο Φωτόπουλο και Ωραιοκάστρου, Αστέριο Γαβότση.

Το ΒΕΘ έγινε αποδέκτης παραπόνων επιχειρήσεων - μελών του, τα οποία δραστηριοποιούνται στη ΒΙΠΕΘ, που τα τελευταία χρόνια εξαιτίας και της οικονομικής κρίσης μοιάζει περισσότερο με περιοχή φάντασμα. 

«Παρ’ ότι οι επιχειρήσεις που έχουν απομείνει στη ΒΙΠΕΘ συνεισφέρουν αγόγγυστα, καταβάλλοντας ανελλιπώς δημοτικά τέλη, τα οποία είναι ανταποδοτικά, δεν απολαμβάνουν σχεδόν ουδεμία υπηρεσία από τους δήμους σας» αναφέρεται στις σχετικές επιστολές που υπογράφει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος. 
«Παρ’ όλες τις διαμαρτυρίες μας, ο δημοτικός φωτισμός στους δρόμους και στους κοινόχρηστους χώρους είναι σχεδόν ανύπαρκτος και η αποκομιδή των απορριμμάτων προβληματική» τονίζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, επισημαίνοντας ότι η ΒΙΠΕΘ εξελίσσεται σε μια υποβαθμισμένη και εγκαταλελειμμένη περιοχή, στην οποία καταγράφονται επανειλημμένως φαινόμενα κλοπών, καταστροφών και λεηλασιών. 



«Ουκ ολίγες φορές διαμαρτυρηθήκαμε για την εν λόγω  κατάσταση στους αρμόδιους, αλλά δυστυχώς δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση. Αναμφίβολα η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει τα δικά της προβλήματα. Ωστόσο απαιτούμε στοιχειώδη ανταπόκριση των υπηρεσιών των δήμων Δέλτα και Ωραιοκάστρου προς τις επιχειρήσεις πού εδρεύουν στη ΒΙΠΕΘ» επισημαίνεται στην επιστολή. 

Μάλιστα το ΒΕΘ ζητά από τους δύο δήμους να συμβάλουν προς την περιφέρεια για την αποκατάσταση του οδοστρώματος, το οποίο  σε  σχεδόν ολόκληρο το οδικό δίκτυο της περιοχής, βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, με κίνδυνο να προκληθούν ανά πάσα στιγμή τροχαία δυστυχήματα.