Αλλαγή σήμερα, Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015, στο σκηνικό του καιρού με το ξεκίνημα της εβδομάδας, καθώς στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα υπάρξει συννεφιά, ενώ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες στα ορεινά.


Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση, με την μέγιστη τιμή της να μην ξεπερνά τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Βελτίωση του καιρού αναμένουμε από τις βραδινές κυρίως ώρες.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού:

Θεσσαλονίκη 

Νεφώσεις με σποραδικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία και Θράκη 

Λίγες νεφώσεις στη Θράκη, ενώ στη Μακεδονία αρχικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή Βελτίωση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και το πρωί στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησος 

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά. Βελτίωση από το βράδυ. Στο Ιόνιο θα υπάρξουν μόνο λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και Ανατολική Πελοπόννησος 

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά. Βελτίωση του καιρού από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι μεταβλητοί μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες και Κρήτη 

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών το πρωί στη Βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα 

Καιρός γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Αττική 

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών στα Δυτικά και Βόρεια. Από το βράδυ γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά το πρωί τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.