Απλήρωτες για τρεις και παραπάνω μήνες, παραμένουν οι καθαρίστριες των σχολικών μονάδων, ενώ επιπλέον πρόβλημα αποτελεί και το γεγονός των κτιριακών βλαβών που καθημερινά προκύπτουν στα σχολεία της Θεσσαλονίκης.


Το θέμα είχε πρωτοσέλιδο, σήμερα η εφημερίδα "Θεσσαλονίκη" και από το ρεπορτάζ προέκυπτε ότι η κατάσταση στα σχολεία από μικροζημιές που δεν είναι δυνατό να αντιμετωπιστούν είναι τέτοια που υπάρχει θέμα με την υγεία και ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Για το θέμα κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή, προς τον υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Σάκης Βαρδαλής και Ελένη Γερασιμίδου. "Η οικονομική αυτή ασφυξία, έχει επιπτώσεις και στην εκπαιδευτική διαδικασία, αφού κάθε δραστηριότητα που μπορεί να χρειάζεται έστω και μικρή οικονομική στήριξη, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί", τονίζουν στην ερώτησή τους.

Οι δυο βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό  ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την άμεση και επαρκή χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων σύμφωνα με τις υπάρχουσες, αυξημένες ανάγκες. Ζητούν, επίσης, "να διαγραφούν όλα τα χρέη των σχολικών επιτροπών προς όλες τις Δημόσιες υπηρεσίες ηλεκτρισμού, νερού, τηλεφώνου, θέρμανσης και όλα τα σχολεία να έχουν δωρεάν πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο με χρηματοδότης εξολοκλήρου από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς να γίνει καμιά περικοπή στη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών". 

Οι δυο βουλευτές ρωτούν, ακόμη, τον αρμόδιο υπουργό, πώς θα εξασφαλίσει την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων των καθαριστριών της Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης.