Όπως είναι απόλυτα φυσικό, στη μεγάλη πλειοψηφία τους οι σημερινές (Κυριακή 19 Απριλίου 2015) εφημερίδες ασχολούνται με το θέμα της διαπραγμάτευσης.

Η ανάρτηση ανανεώνεται σταδιακά, με τις εφημερίδες που έρχονται στα χέρια μας. 

Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ της Κυριακής: «Στον αέρα» 5.000 κατοικίες στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "σε «αναμμένα κάρβουνα» κάθονται 4.000-5.000 νοικοκυριά, μετά την «κίτρινη κάρτα» που έδειξε πριν από λίγες μέρες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το «πάγωμα» των πλειστηριασμών κύριας κατοικίας. Τόσες υπολογίζονται οι πρώτες κατοικίες που κινδυνεύουν να βγουν «στο σφυρί» στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, καθώς έχουν μείνει νομικά απροστάτευτες από την αρχή του έτους".

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: Όλα πακέτο για συμφωνία τον Ιούνιο 

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ο πρωθυπουργός κάλεσε τους συνεργάτες του να κλείσουν τα αυτιά τους σε φωνές που φέρνουν την καταστροφή αν δεν υπάρξει άμεσα συμφωνία με τους δανειστές και να τα δώσουν όλα για την εφαρμογή του θετικού σεναρίου".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Το "σχέδιο Σπινέλι" για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και η... επιστροφή Καραμανλή

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "από το 1985 ο Ιωάννης Φουράκης τα είχε πει όλα" και προσθέτει πως ο Καραμανλής "συναντιέται θεσμικά με τον Προκόπη Παυλόπουλο κι ετοιμάζεται να σώσει τη χώρα από τον Τσίπρα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: Τι σημαίνει η απειλή Σόιμπλε για χρεοκοπία εντός του ευρώ

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "οι διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και εταίρων δύσκολα θα οδηγήσουν σε συμφωνία στις 24 Απριλίου. Αντιθέτως πολλαπλασιάζονται τα σενάρια «σύγκρουσης» με κορύφωση τον Ιούνιο. Τότε η ελληνική πλευρά εξετάζει το ενδεχόμενο αθέτησης πληρωμών δόσεων, απειλώντας να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου σε Ελλάδα και ευρωζώνη. Την πιθανότητα ενός τέτοιου ρίσκου, που ισοδυναμεί με χρεοκοπία εντός ευρώ, την έχει υπόψη του και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, που απειλεί με «ενεργοποίηση» του σεναρίου. Μπροστά σε αυτά τα εφιαλτικά σχέδια, που φτάνουν ακόμη και στην εισαγωγή «παράλληλου» μέσου συναλλαγών για το Δημόσιο, οι τραπεζίτες ζητούν συμφωνία το ταχύτερο δυνατό". 

H ΑΥΓΗ: Πλαστικό χρήμα κατά της φοροδιαφυγής

"Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν είναι διατεθειμένη να αυξήσει τον ΦΠΑ, όπως ζητούν οι δανειστές, αλλά ολοκληρώνει ένα σχέδιο ψηφιοποίησης των συναλλαγών με στόχο την αύξηση της εισπραξιμότητάς του προκειμένου να αποφευχθεί κάθε νέα επιβάρυνση των καταναλωτών", υποστηρίζει η εφημερίδα.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Σύνταξη τώρα με 14 ως 25 έτη ασφάλισης

Οδηγίες για πρόωρη ασφάλιση δίνει η εφημερίδα.

Η ΕΠΟΧΗ: Η διαπραγμάτευση στην τελική ευθεία

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:  Διπλός εγκλωβισμός Τσίπρα και σενάρια λύσης στο «και 5»

H εφημερίδα υποστηρίζει ότι "εγκλωβισμένος στο πολεμικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί με τους εταίρους, αλλά και στις υψηλές προσδοκίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, για συμφωνία σε πλήρη αντιστοιχία με τις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης, βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας".

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Φωτιές όπως το 2007 φοβάται το Μαξίμου

H εφημερίδα ισχυρίζεται ότι "οι αρμόδιες υπηρεσίες, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, αξιολογώντας τα υπάρχοντα στοιχεία και αξιοποιώντας την οδυνηρή εμπειρία παλαιότερων ετών, έχουν εκπέμψει SOS προς τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων τους για τα προβλήματα που διαφαίνονται. Καθώς ανασύρονται, μάλιστα, μνήμες ακόμη και από τη δεκαετία του 1980, πολλοί φοβούνται ότι το ερχόμενο καλοκαίρι μπορεί να αποδειχθεί εφιαλτικό".

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ Kontra News: Ξένη δύναμη υποκλέπτει συνομιλίες υπουργών

Η εφημερίδα υποστηρίζει πως έχουμε να κάνουμε με ίδια στοιχεία "όπως της περίπτωσης που υπονόμευσε τον Κώστα Καραμανλή".

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Καμία αναμονή για "διαπραγματεύσεις" και "κοινωνικούς διαλόγους"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τους δανειστές ΕΚΤ - Κομισιόν - ΔΝΤ συζητιούνται νέα προνόμια για το κεφάλαιο, εγγυήσεις για την τήρηση του σημερινού αντιλαϊκού πλαισίου, ενώ παραμένουν ανοιχτά και νέα αντιλαϊκά μέτρα σε Εργασιακά, Ασφαλιστικό, φορολογία και ιδιωτικοποιήσεις. Μόλις προχτές, από τις ΗΠΑ, το «μήνυμα» διά στόματος Ομπάμα καλούσε τη συγκυβέρνηση να τελειώσει γρήγορα τη συμφωνία, περιλαμβάνοντας νέες αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις στα Εργασιακά (βλέπε ευελιξία στην αγορά εργασίας)".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Μέσω Θεσσαλονίκης ο δρόμος της προσφυγιάς

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η Ελλάδα δεν είναι ο προορισμός, αλλά το πέρασμα" για τους μετανάστες και υπογραμμίζει ότι οι επιστήμονες που εργάζονται στα κέντρα υποδοχής είναι απλήρωτοι.

Ο ΛΟΓΟΣ: "Σκούπα" στην εκπαίδευση

ΠΡΙΝ: Ρήξη με την ΕΕ ή νέο μνημόνιο

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Το σχέδιο Τσίπρα και τα 5 δισ. των Ρώσων

Τα τέσσερα σημεία που η κυβέρνηση θέτει κόκκινες γραμμές αναφέρει η εφημερίδα: "Οι ελληνικές προτάσεις έχουν ελλείμματα όσον αφορά την επεξεργασία και την κοστολόγηση. Δεν είναι, όμως, αυτή η αιτία που εμποδίζει τη συμφωνία. Η αιτία είναι η άρνηση της Αθήνας να υποκύψει στις απαιτήσεις των δανειστών σία τέσσερα ζητήματα, τα οποία ανέφερε ο πρωθυπουργός στο Reuters:  Πρώτον, να αλλάξει το ασφαλιστικό, κυρίως μειώνοντας συντάξεις (με τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος), δεύτερον, να καταργήσει και τις εναπομείνασες διατάξεις που προστατεύουν τους εργαζομένους, κυρίως επιτρέποντας τις ομαδικές απολύσεις, τρίτον, να αυξήσει τον ΦΠΑ στα νησιά. τέταρτον, να ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία και τα όποια έσοδα να πάνε στους δανειστές".

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: Απλοϊκότητα και ατζαμοσύνη

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: Ολα κρέμονται από μια κλωστή

H εφημερίδα επισημαίνει ότι "το εσωτερικό πολιτικό περιβάλλον για την περίπτωση ενός αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές αρχίζει να καλλιεργεί η κυβέρνηση, όπως επιβεβαιώνεται από τα όσα αναφέρουν υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί παράγοντες. Παρά ταύτα, η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να διακηρύττει ότι κινείται εντός ευρωζώνης για λύση". Προσθέτει ότι "Με δεδομένη την αυξημένη πίεση που ασκείται από τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και την Ουάσιγκτον, οι επισημάνσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ι. Δραγαοάκη σε συνομιλία του με «Το Βήμα της Κυριακής» είναι αποκαλυπτικές".

ΤΟ ΠΑΡΟΝ: 200 πολιτικοί στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ

"Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για τους πολιτικούς μας. Υπουργοί και βουλευτές, νυν και πρώην, που είχαν από το 2012 πάρε - δώσε με καταθέσεις και εμβάσματα στο εξωτερικό, το όνομα των οποίων φιγουράρει σε λίστες και το «πόθεν έσχες» τους δεν είναι και τόσο διαφανές, έχουν πέσει στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ", ισχυρίζεται η εφημερίδα.

ΤΟ ΧΩΝΙ: Ποιοι παίρνουν δωρεάν ρεύμα, επίδομα ενοικίου, επίδομα σίτισης

"Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, αλλά και αρκετοί που βιώνουν συνθήκες ακραίας ανθρωπιστικής κρίσης, µπορούν από τη ∆ευτέρα 20 Απριλίου, να υποβάλουν αίτηση προκειµένου να ενταχθούν στις προβλέψεις του νοµοσχεδίου για δωρεάν επανασύνδεση ηλεκτρικών παροχών, καθώς και για δωρεάν παροχή ρεύµατος για κάθε µήνα" λέει η εφημερίδα, που δημοσιεύει έναν χρηστικό οδηγό.

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Δυναμίτης διατροφής μας κρατά υγιείς

Σύμφωνα με την εφημερίδα το λεμόνι είναι κυριολεκτικά ένας διατροφικός δυναμίτης που μπορεί να μας προστατέψει και να θεραπεύσει διάφορες ασθένειες. Από αύριο το ρίχνουμε στα... λεμόνια, λοιπόν.

REAL NEWS: Ζητούν κατώτατη σύνταξη 320 ευρώ!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας: "Η κυβέρνηση λέει "όχι" και ετοιμάζει τροπολογία που θα ματαιώνει τις ήδη θεσμοθετημένες μειώσεις". Το ρεπορτάζ της Realnews αναφέρει ότι "οι θεσμοί απαιτούν: Εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και στις κύριες συντάξεις - Κατάργηση όλων των ειδικών καθεστώτων συνταξιοδότησης και αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 έτη για πλήρη σύνταξη και στα 62 για πρόωρη - Να μη δοθεί 13η σύνταξη στους χαμηλοσυνταξιούχους και να μειωθούν οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ".