Οικονομικά είναι, όπως αναμενόταν, τα βασικά θέματα των περισσότερων σημερινών (Κυριακή 5 Απριλίου 2015) εφημερίδων.


Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ της Κυριακής: Θρίλερ με κύμα μεταναστών. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "«ορδές» μεταναστών βρίσκονται σε... κατάσταση αναμονής σε Κωνσταντινούπολη και Αδριανούπολη στη γειτονική Τουρκία, περιμένοντας να «πέσει» η στάθμη του νερού στον ποταμό Έβρο, για να μπορέσουν να μπουν στην Ελλάδα".

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: Εβδομάδα παθών και ελπίδα για ανάσταση

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει και η «δίδυμη» συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup αυτή την εβδομάδα αποκτά βαρύνουσα σημασία".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: Καζάκης: «Ετοιμαστείτε για μεγάλο πανηγύρι με τράπεζες»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Εμφύλιοι υπουργών, «μπλόκο» Βρυξελλών και plan B για κάλπες

"Οσο δεν τα βρίσκει η κυβέρνηση με τους πιστωτές, αρχίζει να πέφτει στο τραπέζι εναλλακτικό σενάριο για πρόωρη προσφυγή στην κάλπη μέχρι τον Ιούνιο. Η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε οριακό σημείο, καθώς η κυβέρνηση υποχρεώνεται να αναδιατυπώνει συνεχώς τη λίστα με τα προτεινόμενα μέτρα, αφού οι εκπρόσωποι των θεσμών τηρούν σκληρή γραμμή. Την ίδια ώρα, τα σοβαρά προβλήματα στο εσωτερικό μέτωπο δείχνουν μια συνολική απορρύθμιση της κυβέρνησης.
Χάος με τις αρμοδιότητες, κόντρες υπουργών και διγλωσσία έχουν δημιουργήσει μέσα σε δύο μήνες την εικόνα μιας κυβέρνησης που έχει τόσο φθαρεί σαν να βρίσκεται χρόνια στην εξουσία", λέει η εφημερίδα.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: Κατάσταση συναγερμού για τις γυναίκες σε όλα τα ταμεία

Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ Κυριακής: Η Ελλάδα διεκδικεί τη θέση της

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "η Ελλάδα επιστρέφει δυναμικά στο επίκεντρο των διεθνών εξελίξεων διεκδικώντας τη θέση που της αξίζει. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει την Τρίτη στη Μόσχα για συνομιλίες με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη γεωπολιτική σημασία της χώρας". 

Η ΕΠΟΧΗ: Η πρωτοβουλία κινήσεων τώρα στην κυβέρνηση


Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πολλαπλά τα αδιέξοδα και στο βάθος εκλογές

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "σκηνικό πολλαπλών αδιεξόδων με αιχμές τις συχνές ενδοκυβερνητικές διενέξεις, την ολοένα και αυξανόμενη έλλειψη ρευστότητας και το σταθερό χάσμα στις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών τείνει να παγιωθεί στη χώρα, με αποτέλεσμα να επανέρχεται στο προσκήνιο το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών".

Κυριακάτικη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ο ένοχος Στουρνάρας. Τρία αμείλικτα ερωτήματα

H εφημερίδα υποστηρίζει ότι "συγκεκριμένα στοιχεία και μαρτυρίες -που μέχρι τώρα έχουν επιμελώς υποβαθμιστεί έως «εξαφανιστεί»- δείχνουν πάντως ότι ο κ. Στουρνάρας δεν έπραξε όσα όφειλε την κατάλληλη στιγμή για μερική διαγραφή του δημόσιου χρέους περίπου κατά 10 δισ. ευρώ. Αυτή η ελάφρυνση θα ήταν τεράστιας σημασίας για την εθνική οικονομία αλλά και την ελληνική κοινωνία. Αντίστοιχη θα ήταν βέβαια η οικονομική ζημιά για τους δανειστές μας, στις επιθυμίες των οποίων φαίνεται όμως ότι έδινε προτεραιότητα ο τότε υπουργός Οικονομικών".

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Τα ψέματα τελειώνουν. Οι αντιλαϊκές δεσμεύσεις δεν έχουν τέλος

"Τα ψέματα τελειώνουν. Ομοβροντία από διαδοχικές λίστες αντιλαϊκών μέτρων και δεσμεύσεων, σε συνδυασμό και με τα παλιότερα που εφαρμόζονται και θα μείνουν άθικτα, αναμένεται για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Μέσα σε λίγες μέρες η συγκυβέρνηση παρουσιάζει τρίτη στη σειρά λίστα με συνοδευτικά αντιλαϊκά μέτρα, φτάνοντας το σύνολο του «προγράμματος» στα 8,6 δισ. ευρώ!", ισχυρίζεται η εφημερίδα.

Ο ΛΟΓΟΣ: Ο γολγοθάς της κυβέρνησης εν όψει Eurogroup

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Εκμυστηρεύσεις Τσίπρα: Εγώ δεν υπογράφω

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο πρωθυπουργός αρνείται να υπογράψει μειώσεις συντάξεων και εφάπαξ και δηλώνει πως "δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς" θέτοντας το δίλημμα: "Αν είναι έτσι, καλύτερα εκλογές ή δημοψήφισμα".

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: Ανασχηματισμός τώρα!

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: Τσίπρας εν καμίνω. Από τον έντιμο στον επώδυνο συμβιβασμό με νέα μέτρα

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η σύγκρουση του Υπουργικού Συμβουλίου με τις ανάγκες της διακυβέρνησης είναι βίαιη και δεν χρειαζόταν να το πιστοποιήσουν ούτε οι καταλήψεις των αντιεξουσιαοτών ούτε το άρθρο του Γιάννη Πανούση. Το ομολογούν στις κατ' ιδίαν συζητήσεις τους υπουργοί και υφυπουργοί. «Εμείς» λένε «άλλη εικόνα είχαμε νια το πώς λειτουργούν το κράτος, η οικονομία, η Ευρώπη...». Το φωνάζει και η πραγμστικότητα. Οι δικαιολογημένες αρρυθμίες της απειρίας έχουν μετατραπεί οε γενικευμένο διαχειριστικό χάος: υπουργοί που διαφωνούν καθημερινά με τον χθεσινό εαυτό τους, αναπληρωτές υπουργοί που έχουν άλλη γραμμή από τους υπουργούς, κάθε κυβερνητικό γραφείο και ένα ανεξάρτητο φέουδο όπου η αστοχία συχνά φλερτάρει με τον αυταρχισμό".

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: Διπλό νόμισμα. Το Plan B του Τσίπρα αν οι δανειστές δεν εκταμιεύσουν τη δόση

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "σε μυστικές συσκέψεις, με τη συμμετοχή υπουργών, από τις αρχές Μαρτίου καταρτίζουν όλο τον σχεδιασμό για την εφαρμογή ενός δεύτερου νομίσματος, παράλληλα με το ευρώ".

Realnews: Νέες εκλογές στον ορίζοντα. Αιφνιδιασμό με λίστα εισηγούνται στον πρωθυπουργό

H εφημερίδα επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα του λένε: "Δεν θα έχεις ποτέ μεγαλύτερη πολιτική ευκαιρία" και μάλιστα θεωρούν ότι στήνοντας πρόωρες κάλπες μέχρι τον Ιούνιο: - Θα επιτύχει μεγαλύτερη και καλύτερα ελεγχόμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία ενόψει της τελικής συμφωνίας με τους δανειστές. - Θα έχει την ευκαιρία για "αναίμακτες" αλλαγές υπουργών με βάση την εμπειρία των πρώτων μηνών της διακυβέρνησης". Στο ίδιο ρεπορτάζ η εφημερίδα αναφέρει ότι "ορισμένοι εισηγούνται την ταυτόχρονη διεξαγωγή εκλογών και δημοψηφίσματος, αλλά δεν φαίνεται να εισακούονται μέχρι στιγμής".

Κυριακάτικη Kontranews: Καραμανλής στηρίζει Τσίπρα και αδειάζει τον Σαμαρά

H εφημερίδα υποστηρίζει ότι "Αλέξης και Κώστας συζήτησαν τα πάντα σε δυο μυστικές συναντήσεις τους".