Με την πορεία των διαπραγματεύσεων ασχολούνται, στα βασικά τους θέματα, σήμερα Σάββατο 18 Απριλίου 2015, οι περισσότερες εφημερίδες. 

Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Κόντρες για τον καφέ στη θάλασσα

H εφημερίδα αναφέρεται στη ρύθμιση στο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό που βρίσκεται στα χέρια της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος. "Όπως προβλέπεται, απαγορεύεται ρητά η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων από επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος με απειλή βαρύτατων κυρώσεων. Στην ουσία, επιτρέπει στους επαγγελματίες να εκμεταλλευτούν στον αιγιαλό και την παραλία μόνο ξαπλώστρες και ομπρέλες", γράφει. 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Φόρος στους αγρότες για ανύπαρκτα εισοδήματα

Σύμφωνα με την εφημερίδα επιβάλλεται χαράτσι επί της αντικειμενικής αξίας, σε όλες τις καλλιεργούμενες εκτάσεις.

ΔΡΟΜΟΣ της Αριστεράς: Ο στραγγαλισμός και το τέλος των αυταπατών

"Πολλές φορές οι ενάρετοι και ηθικοί «δανειστές» για μικροποσά, με πολιτικές τους αποφάσεις, κατέστρεψαν χώρες, δημιουργώντας χάος και προβλήματα, χωρίς ο λόγος να είναι μόνο ή καθαρά οικονομικός. Η Αργεντινή και η Κύπρος είναι τα πιο γνωστά παραδείγματα τέτοιας συμπεριφοράς", γράφει η εφημερίδα. Και προσθέτει: "Πρέπει, επομένως, στα σοβαρά να αναρωτηθούμε αν πράγματι υπάρχει «καλό σενάριο» μέσα από τις (άριστες ή λιγότερο πετυχημένες) ενέργειες ενός διαπραγματευτικού team. Διότι αν μας εξασθενίσουν, όπως κάνουν με την παράταση του χρόνου, ακόμα και το «καλό σενάριο» θα εξανεμιστεί μέσα από τη διοχέτευση της όποιας χρηματοδότησης στην αποπληρωμή των δανειστών".

ΕΘΝΟΣ του Σαββάτου: Έρχονται 11.660 προσλήψεις στο Δημόσιο

"Σε δύο φάσεις με τη συμβολή του ΑΣΕΠ θα γίνουν οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο εντός του 2015. Από τα υπουργεία και τους εποπτευόμενους φορείς έχουν καταγραφεί 36.000 αιτήματα", υποστηρίζει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Εκατοντάδες πύρινοι σταυροί από το Άγιο Φως

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τα 12 μυστικά για τη ρύθμιση των δόσεων

"Πάνω από 3.000.000 οφειλέτες του Δημοσίου μπορούν πλέον να εισέρχονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στη νέα ρύθμιση χρεών προς το Δημόσιο, μέσω της οποίας είναι δυνατή πλέον η εξόφληση των οφειλόμενων ποσών είτε εφάπαξ με ολική διαγραφή των υπέρογκων τόκων, των προσαυξήσεων και των πρόσθετων φόρων είτε σε 2 έως και 100 μηνιαίες δόσεις με διαγραφή ποσοστών από 30% έως και 90% επί των συσσωρευμένων τόκων, προσαυξήσεων και πρόσθετων φόρων", γράφει η εφημερίδα και δίνει οδηγίες.

ΕΣΤΙΑ: Εθνικό έγκλημα το τυχόν Grexit

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Ο Ομπάμα στηρίζει, ο Σόιμπλε πριονίζει

Η εφημερίδα επισημαίνει: "Οι ΗΠΑ κατανοούν τις θέσεις της Ελλάδας, ενώ οι Ευρωπαίοι δανειστές εξακολουθούν να κάνουν ό,τι μπορούν για να επιβάλουν στην ελληνική κυβέρνηση τους σκληρούς όρους τους. Η συνάντηση του Μπ. Ομπάμα με τον Γ. Βαρουφάκη συνοψίζεται στη δήλωση του Αμερικανού προέδρου: «Κάνω ό,τι μπορώ για σας. Σας στηρίζουμε». Αντιθέτως ο γερμανικός Τύπος εκτιμά ότι οι δηλώσεις του Β. Σόιμπλε σημαίνουν πως «η απόφαση για Grexit έχει λίγο-πολύ ληφθεί». Οργή στο Παρίσι για την «αφόρητη γαλλοφοβία» του Γερμανού υπουργού".

Η ΑΠΟΨΗ: Υπουργοί-«λαγοί» και γεωπολιτικό

Η εφημερίδα υποστηρίζει πως "το παιχνίδι του παραλόγου συνεχίζει να τροφοδοτεί η ελληνική κυβέρνηση, βάζοντας μπροστά υπουργούς λαγούς στη στρατηγική της δημιουργικής ασάφειας που εγκαινίασε με την ανάληψη των καθηκόντων της. Βαρουφάκης, Πανούσης, Χριστοδουλοπούλου, Καμμένος, Κοτζιάς μπερδεύουν τους πάντες και τα πάντα σχετικά με την οικονομία και την εξωτερική πολιτική δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον Αλέξη Τσίπρα να προβάλλει το μοναδικό ίσως πλεονέκτημα της χώρας, το γεωπολιτικό".

η ΑΥΓΗ: Βιώσιμη λύση χωρίς θηλιά στο λαιμό

"Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους πιστωτές και εταίρους τής χώρας απηύθυνε από την Ουάσιγκτον ο υπουργός Οικονομικών, ενώ σήμερα συνέρχεται εκ νέου στο Παρίσι το Brussels Group για την ελληνική λίστα μεταρρυθμίσεων", είδε η εφημερίδα. 

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ομπάμα: Κάντε μεταρρυθμίσεις

"Παρέμβαση  στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους εταίρους έκανε, χθες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, καλώντας την Αθήνα να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στον τομέα της φοροδιαφυγής αλλά και των εργασιακών", τονίζει η εφημερίδα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Στον αέρα οι επενδύσεις

"Έκκληση στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στην «Eldorado Gold» να προσέλθουν σε έναν ανοιχτό διάλογο απευθύνουν σε κοινή επιστολή οι πρόεδροι των πέντε συνδέσμων βιομηχανιών της χώρας, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία τους για το επενδυτικό κλίμα στη χώρα", γράφει η εφημερίδα.

Ο ΛΟΓΟΣ: Αισιοδοξία στο Μαξίμου για συμφωνία

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι μαζί στην κάλπη

Η εφημερίδα υποστηρίζει: "Εντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και συζητήσεις μεταξύ Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και «Ποταμιού» για το πού πηγαίνει η χώρα με την τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς διεξάγονται το τελευταίο χρονικό διάστημα. Οι συζητήσεις αυτές πραγματοποιούνται κάτω από άκρα μυστικότητα και εκτός πολιτικών γραφείων, τόσο σε ανώτατο επίπεδο, δηλαδή πολιτικών αρχηγών, όσο και σε ένα άλλο επίπεδο, κορυφαίων και εξουσιοδοτημένων από τους αρχηγούς στελεχών". 

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Ας μας ρίξουν τον Ιούνιο

"Τη στιγμή που στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό ο πρωθυπουργός προδιαγράφει το πλαίσιο της «ρήξης με τους δανειστές», περιγράφοντας τις αδιαπραγμάτευτες «κόκκινες γραμμές» της ελληνικής πλευράς, στην αμερικανική πρωτεύουσα ο υπουργός Οικονομικών κέρδισε «την ευελιξία στην αξιολόγηση και στην κατανόηση για την ανάγκη περαιτέρω χρηματοδότησης» από την αμερικανική κυβέρνηση, τους Ευρωπαίους εταίρους, αλλά και τη διοίκηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου", επισημαίνει η εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Γεφυρώνουν" παλιές και νέες αντιλαϊκές δεσμεύσεις

Η εφημερίδα "παίζει" με την αλλαγή των όρων από μνημόνιο σε συμφωνία γέφυρα και γράφει: "Με στόχο την επίτευξη μιας «ενδιάμεσης συμφωνίας» προσέρχεται η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στα παζάρια με τους «θεσμούς» (Ευρωζώνη - ΔΝΤ). Στην πραγματικότητα, η νέα συμφωνία έρχεται να «γεφυρώσει» τις προηγούμενες με τις επόμενες αντιλαϊκές συμφωνίες και μνημόνια, και μάλιστα σε συνθήκες ακόμη μεγαλύτερης ασφυξίας για τα λαϊκά στρώματα. Η «ενδιάμεση συμφωνία» θα οδηγήσει, όπως ομολογήθηκε, σε μια νέα συνολική συμφωνία, προφανώς μαζί με νέα δανειακή σύμβαση, μετά τον Ιούνη".

Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου: 10 δισ. ευρώ ανάσα από το Πεκίνο περιμένει ο Τσίπρας

Η εφημερίδα υποστηρίζει: "Στο Μαξίμου σχεδιάζουν να φτάσουν σε πρόσβαση κεφαλαίων που αγγίζουν τα 10 δις ευρώ, σε πρώτη φάση, αξιοποιώντας την εμβάθυνση των σχέσεων με τις δύο αυτές χώρες και επιχειρώντας να γεφυρώσει τα ανταλλάγματα που ζητούν Μόσχα και Πεκίνο. Πως θα γίνει αυτό; Μέσα από τριπλές συνεργασίες σε τομείς όπου υπάρχει και ανταγωνισμός, όπως για παράδειγμα στα κρίσιμα επενδυτικά σχέδια του λιμανιού και των σιδηροδρόμων. Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Κινέζο ομόλογο του Λι Κετσιάνγκ μπήκε ευθέως το θέμα της προόδου των συνομιλιών για τα επενδυτικά πλάνα και συμφωνήθηκε, μετά την απαραίτητη προετοιμασία εκ μέρους των αρμόδιων υπουργείων, να επισκεφτεί ο Α. Τσίπρας το Πεκίνο για την υπογραφή διμερών συμφωνιών". 

Τα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο: Για ποιον χτυπά η καμπάνα

Η εφημερίδα επισημαίνει: "Περισσότεροι από 120.000 ασφαλισμένοι που έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα, έχουν δηλαδή συμπληρώσει τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης ως το 2012 αλλά πρέπει  να περιμένουν από 2 έως και 7 χρόνια προκειμένου να πιάσουν και το απαιτούμενο όριο ηλικίας, βρίσκονται στο στόχαστρο σε ενδεχόμενη ανατροπή των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, όπως απαιτούν οι δανειστές. Συνολικά,  περίπου 270.000 ασφαλισμένοι εκτιμάται ότι βρίσκονται ένα βήμα πριν από τη συνταξιοδότηση με ειδικά όρια".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Πρωτεΐνη τούρμπο νίκησε τον καρκίνο

"Μια πρωτεΐνη μόνο φτάνει, το ανοσοποιητικό μας τούρμπο να κάνει! Οι επιστήμονες θεωρούν ότι το αναβαθμισμένο σύστημα θα μπορεί να νικήσει όχι μόνο όλους τους καρκίνους, αλλά και όλους τους ιούς γενικότερα. Η σημαντική ανακάλυψη, η οποία περιγράφεται ως μια ιστορική ανακάλυψη για τη θεραπεία του καρκίνου, οι ερευνητές του Imperial College βρήκαν ένα προηγουμένως άγνωστο μόριο που ενισχύει την ικανότητα του οργανισμού να καταπολεμά τις χρόνιες ασθένειες", υπόσχεται η εφημερίδα... 

ESPRESSO: Ξόρκια και φίλτρα

H εφημερίδα παρουσιάζει μια 30χρονη που παράτησε την ιατρική για να γίνει μελλοντολόγος. "Η 30χρονη «μάγισσα» δεν είναι η άσχημη και πανούργα των παραμυθιών με το μυτερό καπέλο και το... ιπτάμενο σκουπόξυλο. Η γαλανομάτα Αθηνά Αδριανού μιλώντας στην «Espresso" αποποιείται τον τίτλο της «μάγισσας» και δηλώνει «οραματίστρια» πολλών επωνύμων και όχι μόνο", γράφει η εφημερίδα! 

Karfitsa: Αβεβαιότητα, Ασυνεννοησία, Ανασφάλεια 

Στη συνέντευξη Βαρουφάκη στη Huffington Post αναφέρεται η εφημερίδα, στην οποία ο υπουργός Οικονομικών φέρεται να είπε: «Η χρεοκοπία δεν είναι λύση επί του παρόντος». Η εφημερίδα επισημαίνει πως ο υπουργός πρόσθεσε ότι εάν οι υποστηρικτές της λιτότητας στην Ευρώπη δεν υποκύψουν, η Ελλάδα δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να αθετήσει τις επικείμενες πληρωμές της για το χρέος. Προσθέτει πως ο κ. Βαρουφάκης "υπογράμμισε, ωστόσο, ότι η χρεοκοπία δεν είναι λύση επί του παρόντος και η κυβέρνηση εργάζεται σκληρά για να υπάρξει συμφωνία".

Kontra News: Βόμβα Βαρουφάκη: Σταματάμε να πληρώνουμε τους τοκογλύφους

Η εφημερίδα γράφει: "Όπως πολύ ξεκάθαρα είπε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη του στην Huffington Post, αν οι εταίροι δεν τηρήσουν τις συμφωνίες τους, τότε η χώρα μας θα σταματήσει να πληρώνει τα τοκογλυφικά δάνεια που έχουν προκαλέσει φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση και λεηλασία δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας. Η βόμβα Βαρουφάκη αποκαλύπτει τη σκληρή γραμμή που θα ακολουθήσει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος προειδοποίησε τους εταίρους να σταματήσουν τους εκβιασμούς και τα βρόμικα κόλπα για δημιουργία καθεστώτος οικονομικής ασφυξίας"... 

Press Star Weekend: Φουρνάρισσα έπιασε τον άντρα της με το βοηθό του

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η φουρνάρισσα έπιασε τον άνδρα της επ αυτοφώρω, με τον νεαρό, επίσης οικογενειάρχη, βοηθό του και ξεκίνησε τη διαδικασία διαζυγίου. 

Press Time: Παίζουν στα ζάρια τη χρεοκοπία

H εφημερίδα υποστηρίζει ότι "την ίδια ώρα που ο λαός αναστενάζει. η αγωνία κορυφώνεται. II τύχη της χώρας. η χρεοκοπία ή μη της Ελλάδας παίζεται στα «ζάρια». H Ελλάδα «στεγνώνει» από ρευστό και. όπως σε ένα τυχερό παιχνίδι κανείς δεν ξέρει τι θα φέρει η επόμενη ζαριά/μπιλιά. έτσι και εδώ, κανείς δεν ξέρει αν και πώς θα αποπληρωθούν, ακόμα- ακόμα στο τέλος του μήνα οι μισθοί και οι συντάξεις".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΑΓΟΡΑ: "Αγωγός" ρευστότητας από Μόσχα

ΕΠΕΝΔΥΣΗ: Μαύρη τρύπα 2 δισ. φέρνει περικοπές στις συντάξεις

Η εφημερίδα γράφει: "Με ρυθμίσεις οφειλών, καταπολέμηση εισφοροδιαφυγής, συγχωνεύσεις Ταμείων και κατάργηση πρόωρων συνταξιοδοτήσεων ελπίζει η κυβέρνηση να καλύψει τα κενά του ασφαλιστικού και να πείσει τους δανειστές". 

Η ΑΞΙΑ: Κωδικός Καλιφόρνια

Σύμφωνα με την εφημερίδα "πέρα από την κυρία Μέρκελ, τόσο ο κεντρικός τραπεζίτης, κ. Ντράγκι, όσο και ο γνωστός για τη φιλελληνική του στάση πρόεδρος της Κομισιόν, κ. Γιουνκέρ, φέρονται ενοχλημένοι από την «εκβιαστική», όπως την αποκαλούν, στάση της ελληνικής πλευράς, που βασίζεται σε μια πλήρη άρνηση για τα πάντα, καθ' υπόδειξιν των Γάλλων της Lazard, όπως ακούγεται εντόνως, που επικαλείται και το πολύ ισχυρό γεωπολιτικό χαρτί της χώρας σε τούτη την κρίσιμη, για τη λεκάνη της Μεσογείου, συγκυρία".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Νέο σχέδιο προστασίας από πλειστηριασμούς.

Στην πρώτη της σελίδα, η εφημερίδα υπογραμμίζει: "Νέο σχέδιο προστασίας από πλειστηριασμούς «Ψαλίδι» στα εισοδηματικά και περιουσιακά όρια για την απαγόρευση των πλειστηριασμών Κριτήριο η αντικειμενική αξία του ακινήτου κοντά στα 200.000 ευρώ Πολύ κάτω από 500.000 ευρώ η συνολική κινητή και ακίνητη περιουσία του δανειολήπτη Εκτιμήσεις-σοκ για εκτίναξη των «κόκκινων» δανείων στα 80 δισ.".

ΚΕΦΑΛΑΙΟ: Τα 2+1 σενάρια για διπλό νόμισμα

Η εφημερίδα επισημαίνει πως "η χρήση ενός «παράλληλου νομίσματος» μπορεί να έχει δύο μόνο εκδοχές: αυτήν της προσωρινής χρήσης και της επιστροφής στην «ομαλότητα» του ευρώ ή εκείνη της μετάβασης σε ένα εθνικό νόμισμα".

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Χαμηλώνουν οι τόνοι ενόψει Brussels Group

Η εφημερίδα τονίζει: "Καταγραφή προόδου και όχι συμφωνία στο επικείμενο Eurogroup της 24ης Απριλίου βλέπει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ παράλληλα αφήνει να εννοηθεί πως εάν δεν καταβληθεί χρηματοδότηση από τον μηχανισμό, ίσως υπάρξει πρόβλημα με την αποπληρωμή χρεολυσίων προς το ΔΝΤ. Στο μεταξύ, το απόγευμα αρχίζουν ξανά οι διαπραγματεύσεις στο Brussels Group, το οποίο όμως θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι, με στόχο τη λείανση των διαφορών με τους εταίρους. Πληροφορίες αναφέρουν πως στη διάρκεια των συζητήσεων με τους εκπροσώπους των «θεσμών» θα υπάρξει «ευελιξία» και θα αναζητηθεί η κοινή συνισταμένη, αλλά όχι σε ζητήματα που άπτονται των «κόκκινων γραμμών» της κυ βέρνησης, για οριζόντιες μειώσεις μισθών και συντάξεων και γενικά νέα υφεσιακά μέτρα". 

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Ζήσε Μάη μου να φας... ροδάκινα

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα "ακόμα αναμένονται διευκρινίσεις πάνω στη ρώσικη πρόταση, σύμφωνα με την οποία μέσω της εταιρείας αυτής θα φτάνουν στη Ρωσία τα ελληνικά προϊόντα, όπου θα υφίστανται κάποιου είδous επεξεργασία και θα διατίθενται στην αγορά". 

Agrenda: Μισθωτήρια γέφυρες για δικαιώματα

"Δυνατότητα απόκτησης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης νωρίτερα από το 2016 που θεωρείται έτος μεταβίβασης, δίνεται σε κάποιον που έκανε πρώτη φορά δήλωση ΟΣΔΕ το 2014, μέσω αυτόματης εκμίσθωσης από δικαιούχο ΕΑΕ με επιλέξιμη γη", γράφει η εφημερίδα.