Παραδόθηκε προς χρήση η Πλατεία Ευθυμίου Καούδη, , που βρίσκεται στην 5η Δημοτική Κοινότητα, στη συμβολή των οδών Μακεδονίας – Γρυπάρη – Καρακάση – Δροσίνη – Παράσχου. 
 

Η Πλατεία Καούδη, συνολικού εμβαδού 3.100 τ.μ., είναι από τους λίγους σχεδιασμένους δημόσιους χώρους που διαθέτει η 5η Δημοτική Κοινότητα, ενώ κύριο χαρακτηριστικό της είναι ότι σε αυτήν καταλήγουν έξι κεντρικοί δρόμοι της πόλης.  

Η ανάπλαση της πλατείας, η οποία ολοκληρώθηκε πρόσφατα, βασίστηκε σε μελέτη της Διεύθυνσης Αστικού Σχεδιασμού και Αρχιτεκτονικών Μελετών, προϋπολογισμού 1.090.000€ και υλοποιήθηκε εργολαβικώς κατόπιν Δημόσιου Μειοδοτικού Διαγωνισμού υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Κατασκευών και Συντηρήσεων, με τη δαπάνη των εργασιών να ανέρχεται σε 601.401,77€. 


Οι παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν, σύμφωνα με τη μελέτη είναι οι εξής:

Δημιουργία ενός αμφιθέατρου, στο κέντρο της πλατείας, όπου επίσης διαμορφώθηκε σιντριβάνι – καταρράκτης.
Ανασχεδιασμός και αναβάθμιση της παιδικής χαράς έκτασης 545 τ.μ. με τα πιο ασφαλή υλικά επίστρωσης, παιχνίδια σύγχρονου σχεδιασμού για παιδιά όλων των ηλικιών και περίφραξη που πληροί τις προδιαγραφές ασφαλείας.
Διατήρηση όλων των φυτεύσεων της πλατείας και φύτευση νέων δέντρων για σκιασμό και δροσιά.
Ενσωμάτωση παρεμβάσεων που αφορούν την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρίες στους δημόσιους χώρους (οδηγός τυφλών, ράμπες, κλπ.)
Δημιουργία θέσεων πάρκινγκ σε εσοχή, ώστε να περιοριστεί η άναρχη στάθμευση.
Διαμόρφωση ειδικής εσοχής για τους κάδους ανακύκλωσης απορριμμάτων σε νέα διαμορφωμένη νησίδα.



Η Πλατεία Καούδη, όπως διαμορφώθηκε, θα αποτελέσει πόλο έλξης για διάφορες ηλικιακές ομάδες χρηστών της ευρύτερης περιοχής, δεδομένου ότι συνδυάζει την αναψυχή και το παιχνίδι με τα φυσικά στοιχεία (πράσινο - νερό). Η χρήση φυσικών υλικών σε συνδυασμό με την διατήρηση και ενίσχυση της υφιστάμενης δασικής βλάστησης, αναμένεται να συμβάλει στην βελτίωση του τοπικού μικροκλίματος, ενώ με τις παρεμβάσεις που έγιναν σε ό,τι αφορά τη στάθμευση, εκτιμάται ότι θα βελτιωθούν οι κυκλοφοριακές συνθήκες στην περιοχή.