Δυσάρεστες οικονομικές ειδήσεις, ως επί το πλείστον, στα σημερινά (Μεγάλη Τρίτη 7 Απριλίου 2015) πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.


Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: «Θα θρηνήσουμε νεκρούς...»

Τη δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη. Πανούση, επικαλείται η εφημερίδα, σχετικά με το θέμα των Σκουριών και επισημαίνει: "Με καζάνι που βράζει μοιάζει η Βορειοανατολική Χαλκιδική για το θέμα των μεταλλείων χρυσού. Χτες ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως υπάρχει φόβος ακόμη και να θρηνήσουμε νεκρούς... Η περιοχή για άλλη μια φορά μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, με εργαζομένους που προσπαθούν να προστατέψουν τις θέσεις εργασίας τους να έρχονται σε σύγκρουση με ομάδες πολιτών, ανάμεσά τους και κουκουλοφόρους, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την επένδυση του χρυσού".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Το ΔΝΤ τραβάει μαχαίρι!"

Η εφημερίδα γράφει ότι "η μεγάλη απόσταση που χωρίζει τους δανειστές απο τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης και, κυρίως, τα προβλήματα που έχουν ανακύψει και τείνουν να "τινάξουν στον αέρα" τις διαπραγματεύσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται (στάση πληρωμών), ανάγκασαν τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ να αφιερώσει το Πάσχα των καθολικών στην Ελλάδα".

ΕΘΝΟΣ: "Ασφυκτικές πιέσεις για σκληρά μέτρα"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μέσα σε στενά χρονικά περιθώρια ξεκινά ο νέος γύρος των διαπραγματεύσεων (αύριο και μεθαύριο συνεδριάζει η Ομάδα Εργασίας του Eurogroup) με τους εταίρους, με στόχο λύση έως τις 24 Απριλίου. Οι δανειστές πιέζουν για σκληρά μέτρα και στο τραπέζι επιστρέφουν η αύξηση του ΦΠΑ, τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά θέματα, ενώ σε νέα βάση τίθενται οι ιδιωτικοποιήσεις".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "«Χρεοκοπία της Ελλάδας τον Ιούνιο»!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "χρεοκοπία της Ελλάδας τον Ιούνιο και το μυστικό σχέδιο του Στρατηγού Πούτιν".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σαρωτικές αλλαγές στις εξετάσεις με 4 άγνωστους «χ»"

Η εφημερίδα γράφει ότι "τρεις κατευθύνσεις, «άνοιγμα» των δύο επιστημονικών πεδίων που αφορούν τις επιστήμες Υγείας και την Εκπαίδευση σε όλους τους υποψήφιους, καθώς κι ένα πέμπτο μάθημα-μπαλαντέρ είναι οι αλλαγές που θα φέρει το υπουργείο Παιδείας στις Πανελλαδικές του 2016, το επόμενο σχολικό έτος, με νομοθετική ρύθμιση".

ΕΣΤΙΑ: "Οι νέες εκλογές θα είναι καταστροφή"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "από προχθές έχει εισέλθει στην πολιτική ατζέντα το ενδεχόμενο διενεργείας νέων εκλογών, και μάλιστα τον Ιούνιο. Κυριακάτικες εφημερίδες δημοσίευσαν πληροφορίες ότι στο Μέγαρο Μαξίμου συζητείται σοβαρά κάτι τέτοιο και ότι η εκδοχή αυτή αρχίζει να κερδίζει έδαφος".

Η ΑΥΓΗ: "Στο φως οι ευθύνες για την περίοδο των Μνημονίων"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λάμψει η αλήθεια και να αναδειχθούν οι ευθύνες των πρωταγωνιστών για την υπαγωγή και την παραμονή της χώρας στο καθεστώς των Μνημονίων επί πέντε χρόνια, καθώς επίσης τα κριτήρια και οι συνέπειες των πράξεών τους εξέφρασε ο πρωθυπουργός κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση σχετικής εξεταστικής επιτροπής".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Ολες οι αλλαγές σε μισθούς και εργασία"

Η εφημερίδα "αποκαλύπτει το περιεχόμενο της επιστολής Σκουρλέτη προς τους κοινωνικούς εταίρους, η οποία θα αποτελέσει το πλαίσιο του διαλόγου για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις. Οι προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης γίνονται πράξη, παρά τις αντιδράσεις των δανειστών. Αίρονται μνημονιακές δεσμεύσεις και γίνονται υποχρεωτικές οι συλλογικές διαπραγματεύσεις για τους εργοδότες. Στο τέλος Απριλίου το νομοσχέδιο".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ακροβασίες με τη δημόσια ασφάλεια"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε επικίνδυνες ακροβασίες σε όλο το φάσμα θεμάτων που σχετίζονται με τη δημόσια ασφάλεια επιδίδεται η κυβέρνηση, ενώ το τελευταίο διάστημα τα φαινόμενα καταλήψεων και βίας πολλαπλασιάζονται".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Εκτός ορίων η κόντρα στις Σκουριές 

Στις δηλώσεις Γιάννη Πανούση αναφέρεται η εφημερίδα και τονίζει: "Σε επικίνδυνο σημείο φαίνεται πως οδηγείται η χρόνια διαμάχη στη Βορειοανατολική Χαλκιδική μεταξύ των υποστηρικτών της επένδυσης για την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές και των αντιδρώντων. Στην κρισιμότητα της κατάστασης αναφέρθηκε και ο αν. υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης, ο οποίος επισήμανε ότι τα πράγματα έχουν αγριέψει και χρειάζονται προσεκτικοί χειρισμοί. Πάντως τα τελευταία γεγονότα στο δάσος των Σκουριών και στην Ιερισσό καταδεικνύουν και την αναποφασιστικότητα της κυβέρνησης όσον αφορά την ασφάλεια των πολιτών".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Φθηνότερο πασχαλινό τραπέζι"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο έντονος ανταγωνισμός και οι προσφορές μειώνουν τις τιμές του αρνιού, διαμορφώνοντάς τις λίγο υψηλότερα απο τα περυσινά επίπεδα στις μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Διαβεβαιώνει πως ο λαός θα συνεχίζει να πληρώνει κανονικά το χρέος..."

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διά στόματος του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, απ' τη μία, διαβεβαίωσε τους δανειστές (ΕΚΤ-Κομισιόν-ΔΝΤ) ότι ο ελληνικός λαός θα συνεχίζει να ματώνει μια ζωή, για να αναπληρώνει ένα χρέος που δημιούργησε ο ίδιος και, απ' την άλλη, καθησυχάζει το κεφάλαιο ότι θα υλοποιήσει τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις!".

ΤΑ ΝΕΑ: "Στα τρία η κυβέρνηση"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με πολλές γραμμές εμφανίζεται η συμπολίτευση στα θέματα της ασφάλειας: χθες, 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν να καταργηθούν οι επιβαρυντικές διατάξεις του λεγόμενου κουκουλονόμου".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Παγκόσμια απειλή τα μολυσμένα τρόφιμα

"Η κατανάλωση τροφίμων που έχουν μολυνθεί με βακτήρια οδηγεί σε περισσότερες από μισό δισεκατομμύριο περιπτώσεις ασθένειας κάθε χρόνο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Αυτή η «παγκόσμια απειλή» προκάλεσε 351.000 θανάτους το 2010. Τα μη ασφαλή τρόφιμα, όπως για παράδειγμα το μη επαρκώς μαγειρεμένο κρέας, μπορεί να προκαλέσει περίπου 200 προβλήματα υγείας - από διάρροια μέχρι καρκίνο", επισημαίνει η εφημερίδα. 

ESPRESSO: "ΑΠΑΤΗ" το... μπαλκόνι του Βαρουφάκη

Η εφημερίδα υποστηρίζει: "Δεν έφταναν η θύελλα αντιδράσεων και τα ποικίλα σχόλια που ξεσήκωσε η φωτογράφιση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και της συζύγου του Δανάης Στράτου, με θέα την Ακρόπολη , στο διάσημο «Paris Mateh», τώρα αποκαλύπτεται ότι υπήρξε «απάτη»! Οι φωτογραφίες ελήφθησαν σε... άλλο μπαλκόνι και συγκεκριμένα σε αυτό των πεθερικών του υπουργού Οικονομικών, αφού το διάσημο ζευγάρι κατοικούσε στον πρώτο όροφο του αρχοντικού που όμως δεν έχει θέα προς τον Παρθενώνα!"

Kontranews: "Εβγαλε έξω 60 δισ. μαύρα 10.000 πελατών του"

Σύμφωνα με την εφημερίδα " δέκα χιλιάδες μαύρους λογαριασμούς που ανήκουν στην αφρόκρεμα του ελληνικού πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου, διαχειρίστηκε ο Ελβετός τραπεζίτης Ζακ Κλοντ Οσβαλντ, ο οποίος μαζί με τον συνεργάτη του Φάνη Λυγινό, είχαν στήσει πλυντήριο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τη μεταφορά τεράστιων ποσών στις ελβετικές τράπεζες".

Star Press: Έκοψαν τα φρένα του τζιπ παρουσιάστριας ειδήσεων

Η εφημερίδα αναφέρει: "Μαφιόζικη απόπειρα ανθρωποκτονίας. Έκοψαν τα φρένα του τζιπ παρουσιάστριας ειδήσεων. Ποιος και γιατί ήθελε να σκοτώσει πασίγνωστη Ελληνίδα δημοσιογράφο, η οποία παρουσιάζει την τελευταία 20ετία δελτία ειδήσεων σε μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό; Το κόψιμο των φρένων του τζιπ της με φαλτσέτα πριν από δύο εβδομάδες έδειξε ότι κάποιος ή κάποιοι την έχουν βάλει στο στόχαστρο και επεδίωξαν να τη δολοφονήσουν"!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σε κλοιό πιέσεων για ΦΠΑ - συντάξεις"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "επέστρεψαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θέματα-«φωτιά». Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κρ. Λαγκάρντ φέρεται να ζήτησε από τον Γ. Βαρουφάκη -στη συνάντηση που είχαν στην Ουάσιγκτον- παρεμβάσεις στον ΦΠΑ και άνοιγμα του Ασφαλιστικού".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ανυποχώρητο το ΔΝΤ"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "περαιτέρω παρεμβάσεις στις εργασιακές σχέσεις, στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και το νομοθετικό καθεστώς του ΦΠΑ, σύμφωνα με το πλαίσιο που είχε διαμορφωθεί κατά τις διαπραγματεύσεις με την προηγούμενη κυβέρνηση, ζήτησε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ από τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, κατά τη συνάντησή τους στην Ουάσιγκτον το βράδυ της Κυριακής".