Tην υποστήριξη του δήμου, ως προς το αίτημα προς το αρμόδιο Υπουργείο, για την ενίσχυση της δύναμης της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ζήτησε ο νέος διευθυντής Τροχαίας, ταξίαρχος Φώτης Δομζαρίδης, σε συνάντηση που είχε με το δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη.


Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε παρουσία του εντεταλμένου συμβούλου για δράσεις που αφορούν στην κυκλοφορία στην πόλη, Γιώργου Δημαρέλου, του εντεταλμένου συμβούλου για δράσεις Δημόσιας Τάξης, Λευτέρη Κιοσέογλου και του γενικού γραμματέα του Δήμου, Θωμά Ψαρρά, συζητήθηκαν οι τρόποι συνεργασίας του δήμου με την τροχαία, ώστε να βελτιωθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης.

Δήμαρχος και διευθυντής Τροχαίας συμφώνησαν ότι το πρόβλημα είναι η παράνομη στάθμευση, κυρίως στο κέντρο της πόλης, πρόβλημα που, όπως επισημάνθηκε, έχει πάρει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Για να λυθεί, συμφώνησαν ότι πρέπει να ενισχυθεί η τροχαία και να επαναλειτουργήσει η Δημοτική Αστυνομία. 

Συμφώνησαν, ακόμη, ότι πρέπει να απομακρυνθούν τα Ι.Χ. που σταθμεύουν στις πιάτσες των ταξί, να εφαρμόζεται το ωράριο των φορτοεκφορτώσεων και να δημιουργηθεί πάρκινγκ για τουριστικά λεωφορεία.

Ως κρίσιμο θέμα υπογράμμισαν την απελευθέρωση των λεωφορειολωρίδων και την πάταξη της παράνομης στάθμευσης στις βασικές οδικές αρτηρίες της πόλης (Τσιμισκή, Μητροπόλεως, Αγίου Δημητρίου).