«Ο δρόμος μας είναι μέσα στην Ευρώπη», δήλωσε από τις Σέρρες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι «αυτόν τον δρόμο θα τον διαβούμε νικηφόρα».


«Καλούμαστε σήμερα να ολοκληρώσουμε το ευρωπαϊκό όραμα του Κ. Καραμανλή» είπε ο κ. Παυλόπουλος κατά την επίσκεψη του στην οικία του αείμνηστου προέδρου της Ν.Δ., Κωνσταντίνου Καραμανλή, στην Πρώτη Σερρών. «Πρέπει να πορευτούμε μαζί με τους άλλους λαούς μέσα στην Ευρώπη (...) Να διορθώσουμε μαζί με τους άλλους λαούς την Ευρώπη» τόνισε, ενώ έστειλε μήνυμα ενότητας και προσήλωσης στη Δημοκρατία.

«Το παράδειγμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή παραμένει διαχρονικό για τον τόπο και για τον λαό μας. Η προσήλωση στη Δημοκρατία, η πίστη στο καθήκον και στην εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος και η ενότητα στις δύσκολες ώρες για τις μεγάλες αποφάσεις, πέρα κι έξω από στείρες κομματικές αντιπαραθέσεις» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχτηκε και ξενάγησε στο σπίτι τού Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο αδελφός του Αχιλλέας Καραμανλής και ο γιος του Αχιλλέα, βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής, παρουσία του Πέτρου Μολυβιάτη, του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, κ.ά..

Ο κ. Παυλόπουλος δεν παρέλειψε να γράψει και στο βιβλίο επισκεπτών μπροστά στο πορτρέτο του Κωνσταντίνου Καραμανλή. «Πρόεδρε, σε ευχαριστώ, σαν Έλληνας. Δώσε μου τη δύναμη για να ανταποκριθώ στην αποστολή μου. Άλλωστε, εσύ τη δρομολόγησες με τον τρόπο σου» σημείωσε και υπέγραψε με το μικρό του όνομα.

Νωρίτερα ο κ. Παυλόπουλος παρέστη στην πατριαρχική θεία λειτουργία στον ιερό ναό Αγ. Νικήτα Σερρών. «Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα έχετε τη διαρκή δέηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου» του είπε μετά το πέρας της λειτουργίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. «Έυχόμαστε όταν θα επιστρέψουμε στην Ελλάδα, να έχετε ξεπεράσει την κρίση», πρόσθεσε.