Από 10 έως και 31 Μαΐου θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο Μουσικό Σχολείο της περιοχής τους οι γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής, για την εγγραφή μαθητών στα Μουσικά Σχολεία (Γυμνάσια), για το σχολικό έτος 2015 – 2016.


Σε σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, που αναφέρεται λεπτομερώς η διαδικασία εγγραφής - επιλογής μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων, τονίζεται ότι οι υποψήφιοι δεν στερούνται του δικαιώματος υποβολής αίτησης για συμμετοχή στις διαδικασίες εισαγωγής σε άλλο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο.

Οι μαθητές απόφοιτοι δημοτικού θα εγγραφούν στα Μουσικά Σχολεία, ύστερα από διαδικασία επιλογής, η οποία θα διενεργηθεί στο διάστημα 17 έως 19 Ιουνίου, από αρμόδιες επιτροπές που θα οριστούν από τον Περιφερειακό Δ/ντή Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης.

Σημειώνεται ότι οι γονείς των υποψηφίων μαθητών των Μουσικών Σχολείων έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μία μόνο αίτηση στο Μουσικό Σχολείο της περιοχής τους -ακόμη και σε πόλεις με πολλά μουσικά σχολεία, όπως η Αθήνα κι ο Πειραιάς.