Δυο καταλήψεις πραγματοποιήθηκαν, σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, ως νέοι κρίκοι της αλυσίδας αντίστοιχων ενεργειών αντιεξουσιαστών, σε Αθήνα και άλλες πόλεις: Καταλήφθηκαν το δημαρχείο της Καλαμαριάς και το κτίριο της ΕΣΗΕΜΘ.


Ομάδα αντιεξουσιαστών κατέλαβε, στις 9 το πρωί, το κτίριο της ΕΣΗΕΜ-Θ στην οδό Στρατηγού Καλάρη 5. Την ίδια ώρα, άλλη ομάδα, πραγματοποιούσε κατάληψη στο Δημαρχείο της Καλαμαριάς. Οι αντιεξουσιαστές χρησιμοποίησαν τα φαξ και έστειλαν κάποια email από τα δύο κτίρια, παρέμειναν για τρεις ώρες, για συμβολικούς λόγους και, στη συνέχεια, αποχώρησαν χωρίς να προκαλέσουν προβλήματα, ή φθορές.

Όπως δήλωσαν οι αντιεξουσιαστές, συμπαραστέκονται "στους απεργούς πείνας, αιτήματα των οποίων είναι η κατάργηση των τρομονόμων, του κουκουλονόμου, η οριοθέτηση της χρήσης του DNA και η απελευθέρωση του Σ. Ξηρού ώστε να νοσηλευτεί καταλλήλως".

Για τις καταλήψεις εξέδωσε ανακοίνωση η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία υποστηρίζει για την κυβέρνηση ότι "η ανοχή, εξελίσσεται σε υπόθαλψη, με την κοινωνία να περιμένει από τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους, αντί να αντιμετωπίζουν ομάδες με σαφείς θέσεις κατά των νόμων και των κανόνων της Δημοκρατίας μας, ως προστατευόμενη εξωκοινοβουλευτική συνιστώσα του κυβερνώντος κόμματος".