Πνέει τα λοίσθια το Πρόγραμμα Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων ΑΡΓΩ. Απασχολεί μόλις 20 άτομα (το 2007 οι 29 εργαζόμενοι είχαν κριθεί λίγοι κι έχουν εγκριθεί 44 θέσεις) τα οποία απασχολούνται και σε άλλες ανάγκες του νοσοκομείου
Παπαγεωργίου, στο οποίο εντάχθηκε το Δημόσιο Ψυχιατρείο Θεσσαλονίκης.


Όπως καταγγέλλεται, από τους 20 εναπομείναντες, στο Πρόγραμμα, εργαζόμενους καλύπτονται ανάγκες και άλλων δομών του Ψυχιατρείου όπως για παράδειγμα οι ψυχολόγοι κάνουν βάρδιες στα εξωτερικά ιατρεία και οι νοσηλεύτριες, εφημερίες στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Επιπλέον, ο πληροφορικός απασχολείται, δύο ημέρες την εβδομάδα, στο τμήμα μηχανοργάνωσης του Ψυχιατρείου. 

Την ίδια ώρα, το ίδιο πρόγραμμα παρουσιάζει ενδιαφέροντα αποτελέσματα: Το ποσοστό των ατόμων που ολοκληρώνουν το Θερα¬πευτικό Κέντρο και εισάγονται στη τελευταία φάση του προγράμματος, δηλαδή στην Κοινωνική Επανέντα¬ξη, είναι μεγαλύτερο από 55%. Από την έναρξη του προγράμματος μέχρι και το 2012 την Κοινωνική Επανέ¬νταξη ολοκλήρωσε με επιτυχία πάνω από το 50%. Ενώ από όσους εισήχθησαν το 2013 στο Θεραπευτικό Κέντρο, το 50% εντάχθηκε στην Κοινωνική Επανένταξη και τα άτομα αυτά είναι μέχρι και σήμερα.

Στο ίδιο πρόγραμμα εντάσσονται και εξαρτημένα, από τα ναρκωτικά, άτομα. 

Το θέμα έφθασε και στη Βουλή, με ερώτηση που κατέθεσαν, προς τον υπουργό Υγείας, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Σάκης Βαρδαλής (Α Θεσσαλονίκης) και Ελένη Γερασιμίδου (Β Θεσσαλονίκης). Ρωτούν τον υπουργό ποια μέτρα θα λάβει για να δοθούν τα απαραίτητα κονδύλια ώστε να λειτουργήσουν οι δημόσιες δομές απεξάρτησης και να επεκταθούν όπου χρειάζεται και πώς θα προχωρήσει στην πρόσληψη του απαιτούμενου μόνιμου προσωπικού.