Ο καιρός σήμερα Τετάρτη 1 Απριλίου 2015, θα είναι αρχικά αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ωστόσο βαθμιαία θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά, τα βόρεια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. 


Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται από το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. 

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού:

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αρχικά γενικά αίθριος, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το βραδύ βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και την Θράκη ο καιρός θα είναι αρχικά γενικά αίθριος, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη οπού από το απόγευμα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 που από το βράδυ θα γίνουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που από το απόγευμα θα γίνουν βόρειοι, βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο κατά τόπους η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που από τη νύχτα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα υπάρξουν λίγες νεφώσεις που από το βράδυ θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 που γρήγορα θα γίνουν νότιοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία: από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.