Τα κυριότερα ζητήματα που αφορούν τους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις πρόκειται να αναπτυχθούν στην ημερίδα που οργανώνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.


Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον δήμο Βόλβης, τον Σύλλογο Επαγγελματιών Σταυρού και τον Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων Σταυρού,  την Δευτέρα 20 Απριλίου 2015, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλβης, στον Σταυρό.

Ειδικοί συνεργάτες του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), όπως ο πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών νομού Θεσσαλονίκης Ιωάννης Δόβελος, ο τέως διευθυντής ΙΚΑ και ασφαλιστικός σύμβουλος Ιωάννης Σωπασής, ο νομικός σύμβουλος Γιώργος Μαρωνίδης, μαζί με στελέχη του ΕΕΘ θα ενημερώσουν επαγγελματίες, εμπόρους και επιχειρηματίες του δήμου Βόλβης, ενώ πρόκειται να απαντήσουν και σε όποιες ερωτήσεις τους υποβληθούν.

Τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι το φορολογικό,  το ασφαλιστικό, η νομική υποστήριξη, των επαγγελματιών, το παρεμπόριο, η ΑΕΠΙ, η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, το ΓΕ.Μ.Η καθώς και τα τοπικά προβλήματα των επιχειρήσεων της περιοχής, όπως είναι η κατάσταση στις παραλίες κ.ά..
Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μιχάλης Ζορπίδης και ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας.

Ο δήμος Βόλβης έχει σαν στόχο, σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους και με τους αρμόδιους φορείς, να βοηθήσει ενεργά τη δραστηριότητα επιχειρήσεων, εμπόρων και επαγγελματιών, ως αντίβαρο στην αυξημένη ανεργία που πλήττει την χώρα μας αυτή την περίοδο.