Εντός των τειχών επέλεξαν να γιορτάσουν το εφετινό Πάσχα, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, οι πολιτικοί της Θεσσαλονίκης.


Στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τις Σέρρες, θα μεταβεί για την Κυριακή του Πάσχα η υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά. Έτσι θα είναι... εντός έδρας.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη και, στις 5 το απόγευμα, θα ακολουθήσει την περιφορά του Επιταφίου του Ιερού Ναού Αγίου Μηνά. Ανάσταση θα κάνει στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας και θα σουβλίσει το αρνί στο χωριό του, τη Βραχιά θεσσαλονίκης. 

Εντός των τειχών θα μείνουν σχεδόν όλοι οι βουλευτές της Θεσσαλονίκης: ο Σταύρος Καλαφάτης, η Έλενα Ράπτη, ο Κώστας Γκιουλέκας, η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, η οποία θα κάνει Ανάσταση στον Εύοσμο, και η Χριστίνα Ταχιάου, ενώ ο Σωκράτης Φάμελος θα βρίσκεται στο Τριάδι Θέρμης. Ο Σάββας Αναστασιάδης θα βρεθεί στην Αυγή Λαγκαδά. Στη Θεσσαλονίκη και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τριανταφυλλίδης, ενώ η Λίτσα Αμανατίδου Πασχαλίδου προτιμά γι αυτές τις μέρες το σπίτι της στο Μεσημέρι της Θεσσαλονίκης.

Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται, από σήμερα το απόγευμα και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Άλλες χρονιές επέλεγε να παρακολουθήσει την Ακολουθία των Παθών σε Ιερό Ναό του Ευόσμου, ενώ για την Ανάσταση επέλεγε τον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία.

Ταξίδι επέλεξε ο Θόδωρος Καράογλου : Θα βρεθεί στο χωριό της συζύγου του, την Αμαύρα Φθιώτιδας, ένα χωριό 80 κατοίκων. Ο Κώστας Ζουράρις βρίσκεται ήδη στο Βραχάσι της Κρήτης, όπου θα γιορτάσει με παραδοσιακό Κρητικό τρόπο το Πάσχα.

Τέλος, Θεσσαλονίκη "ψηφίζει" γι αυτές τις ημέρες, εφέτος, ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.