Πιο έξυπνα στημένος ο ΠΑΣ Γιάννινα, άφησε στον Ολυμπιακό να κάνει αυτό που... δεν ξέρει να κάνει: Να δημιουργήσει παιχνίδι. Κι έτσι, πήρε τη νίκη στη βροχή με 3-1.


Οι φιλοξενούμενοι δέχτηκαν μια από τις χειρότερες ήττες της χρονιάς -όσον αφορά το ύψος του σκορ. Οι γηπεδούχοι "χτύπησαν" με τον γνωστό τρόπο στον οποίο ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να αντιδράσει: Τον άφησαν να φτιάξει το παιχνίδι. Όμως έτσι, ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βρει χώρους. Πνίγηκε στο μισό μουσκεμένο γήπεδο, σε μια προσπάθεια να ανοίξει διαδρόμους, χωρίς αποτέλεσμα. Ακόμη και το γκολ προήλθε από ένα μακρινό σουτ, στο οποίο ο τερματοφύλακας των Ιωαννίνων δεν είχε ορατότητα προς τον σκόρερ...

Αντίθετα, οι γηπεδούχοι έπαιξαν υπέροχα τον κλεφτοπόλεμο. Έβρισκαν χώρους και, όσο οι αμυντικοί του Ολυμπιακού είχαν δυνάμεις, δεν κατάφεραν κάτι θετικό. Μόλις βάρυναν τα πόδια στο βαρύ τερέν, η κάθε αντεπίθεση "μύριζε" γκολ. Απόλυτα φυσιολογικό το αποτέλεσμα για όποιον παρακολούθησε το παιχνίδι και δεν το διάβασε από τα στατιστικά. 

Στην ήττα φέρει μεγάλη ευθύνη κι ο (πολύς) Περέιρα. Ο προπονητής του Ολυμπιακού ήταν πλήρως απών από το γήπεδο. Και στο αρχικό στήσιμο και στις διορθωτικές κινήσεις. Και δεν είχε την ευκαιρία να κάνει χειρονομίες για να καταλάβουμε πως βρισκόταν στον πάγκο... Α, ξεχάσαμε να σημειώσουμε ότι στο τέλος του... έφταιγε το γήπεδο που ήταν μικρότερο! «Έγινε ένα παράξενο παιχνίδι γιατί είχαμε περισσότερη κατοχή της μπάλας σε έναν αγωνιστικό χώρο και σε ένα γήπεδο μικρότερο απ' ότι έχουμε συνηθίσει να παίζουμε», είπε. Ναι! Απίστευτο κι όμως αληθινό! Την επόμενη φορά να τον βάλουμε να παίξει σε γήπεδο Αυστραλέζικου ποδοσφαίρου!

Η ταυτότητα του αγώνα

ΣΚΟΡΕΡ: 32' Ίλιτς, 42' Μανιάς, 74' Ακόστα - 68' Μιλιβόγεβιτς
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 89' Ακόστα
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 15' Μιχαήλ, 33' Τσουκαλάς, 79' Ακόστα, 82' Τσάβες - 16' Σαλίνο, 90' Χάρα
ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Ντάσιος (46' Ναδάλες), Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Στρούνα, Τσουκαλάς, Χαρίσης, Τσάβες, Ακόστα, Μανιάς (77' Μπέριος), Ίλιτς (90' Σαπαλίδης)
Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σιόβας, Μποτία, Μαζουακού, Σαλίνο, Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά (65' Κασάμι), Ντοσεβί, Φορτούνης (52' Μπενίτες), Ντομίνγκες (65' Φουστέρ), Χάρα