Άλλη μία δικαστική ήττα για την ανάδοχο κοινοπραξία που κατασκευάζει το μετρό της Θεσσαλονίκης. Το Διαιτητικό Δικαστήριο απέρριψε διεκδίκηση ύψους 703.371 ευρώ τα οπία ζητούσε επειδή έκανε πρόσθετες εργασίες στο σταθμό "Σιδηροδρομικός Σταθμός"...


Ήταν το 14ο αίτημα του κατασκευαστή επειδή, όπως ισχυρίζεται διενήργησε «πρόσθετη εργασία κατασκευής στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό , διαφραγματικών τοίχων πάχους μεγαλυτέρου κατά 0,20 μέτρα, από την τεχνική προσφορά της αιτούσης ».

Συνολικά η κατασκευαστική κοινοπραξία διεκδικεί 507 εκατ. ευρώ. Στην απορριπτική αυτή απόφαση για τον σταθμό "Σιδηροδρομικός Σταθμός", όμως, μπορεί να "πατήσουν" κι άλλες αποφάσεις, αφού αναφέρεται πως «οι τυχόν προσαρμογές της τεχνικής προσφοράς στα συμβατικά τεύχη, δεν θεωρούνται ότι αποτελούν κατ' ουδένα τρόπο αντικείμενο πρόσθετης μελέτης, ούτε αποτελούν λόγο τροποποίησης του οικονομικού αντικειμένου της προσφοράς».

Συνολικά ο κατασκευαστής έχει εγείρει 69 αιτήματα. Προς το παρόν πέτυχε να αποχωρήσει χωρίς να εκπέσουν οι εγγυητικές επιστολές. Σε δυο διεκδικήσεις δικαιώθηκε μερικώς (διεκδικούσε 33 εκ. ευρώ και του επιδικάστηκαν 5,6 εκ. ευρώ) ενώ απορρίφθηκε διεκδίκηση ύψους 215 εκατ. ευρώ.

Κι ενώ κατασκευαστής κι ανάδοχος έχουν ρίξει το βάρος τους στη δικαστική διαμάχη, το έργο είναι "παγωμένο", οι εργαζόμενοι μετατράπηκαν σε απολυόμενους, οι λαμαρίνες απέδειξαν τη ρήση "ουδέν μονιμότερον του προσωρινού" και οι καταστηματάρχες στον άξονα του μετρό πνέουν τα λοίσθια. Όσο για το "επιβατηγό κοινό" εξακολουθεί να στριμώχνεται στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, τα περισσότερα από τα οποία χαρακτηρίζονται -επιεικώς- υπέργηρα...