Πλήθος πιστών, αλλά και πολιτικές παρουσίες στην περιφορά του Επιταφίου του Ιερού Ναού Αγίου Μηνά, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.


Ο Επιτάφιος του Αγίου Μηνά είναι ο πρώτος που "βγαίνει", κάθε χρόνο, στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Καθώς ο Άγιος θεωρείται προστάτης του εμπορικού κόσμου, η περιφορά γίνεται κάθε χρόνο την ώρα που είναι ανοικτά τα καταστήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι Θεσσαλονικείς θεωρούν ευλογία να παραβρίσκονται στην περιφορά του συγκεκριμένου Επιταφίου και αρκετοί από αυτούς πηγαίνουν τη Μεγάλη Παρασκευή ως το κέντρο της πόλης μόνον και μόνον για να συνοδέψουν, με ευλάβεια τον Κύριο, στην κορύφωση του Θείου Πάθους.

Όπως είναι φυσικό, η συγκεκριμένη περιφορά "τραβά" και αρκετούς πολιτικούς. Ήταν εκεί ο υπουργός Παιδείας, Τάσος Κουράκης.



Μάλιστα, εφέτος περπάτησαν δίπλα - δίπλα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας με τον διεκδικητή της περιφέρειας, Γιάννη Ιωαννίδη. Είναι γνωστό ότι οι σχέσεις τους δεν ήταν οι καλύτερες και αποκαταστάθηκαν προεκλογικά όταν, και οι δύο, ευχήθηκαν τα καλύτερα στον Σταύρο Καλαφάτη. Ο Γιάννης Ιωαννίδης δεν είχε καταφέρει να βρεθεί στην προεκλογική ομιλία του Στ. Καλαφάτη στο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης της ΔΕΘ, όπου βρέθηκε ο Απ. Τζιτζικώστας, αλλά αυτήν τη φορά οι δυο πολιτικοί βρέθηκαν σε... απόσταση αναπνοής και ακολούθησαν τον Επιτάφιο.

Κοντά τους και ο αντιδήμαρχος Σπ. Πέγκας, που εκπροσώπησε τον δήμο Θεσσαλονίκης.