Αλληλεγγύη, ενημέρωση, πρόληψη. Σε αυτό το τρίπτυχο είναι βασισμένες οι φετινές «Ημέρες Υγείας» στο Δήμο Παύλου Μελά που αρχίζουν από τις 25 Απριλίου έως τις 9 Μαΐου 2015. 


Περιλαμβάνουν εξετάσεις (οστεοπόρωσης, έλεγχος μαστού, τεστ ΠΑΠ, ΩΡΛ, σπιρομετρήσεις κτλ), ομιλίες, ημερίδες και βιωματικά εργαστήρια. Οι εξετάσεις είναι δωρεάν και απευθύνονται σε όλους τους πολίτες. 

Τη σημασία του θεσμού τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτριος Δεμουρτζίδης  ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σε μια περίοδο έντονης οικονομικής ύφεσης, το βασικότερο αγαθό της υγείας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα και μαζί του η δυνατότητα πρόσβασης μεγάλης μερίδας συμπολιτών μας στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, ενώ η ενημέρωση για βασικά θέματα ιατρικής περίθαλψης έχει καταστεί περιορισμένη και δυστυχώς ανεπαρκής. Στόχος μας είναι όλοι οι συμπολίτες μας που δεν μπορούν να απολαμβάνουν το δικαίωμα της ιατρικής περίθαλψης και ενημέρωσης να έχουν πρόσβαση στο αυτονόητο: σε προληπτικές εξετάσεις, οι οποίες είναι απαραίτητες για όλους μας, και σε δράσεις ενημέρωσης, που είναι εξίσου σημαντικές, καθώς αμφότερες έχουν μία κοινή συνισταμένη: την πρόληψη».

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Προνοιακών θεμάτων κ. Παντελής Νιγδέλης ανέφερε ότι «ο Δήμος Παύλου Μελά δεν φιλοδοξεί σε καμιά περίπτωση να υποκαταστήσει το κράτος, καθώς δεν διαθέτει τα μέσα και τις δυνατότητες. Στόχος μας όμως είναι να δράσουμε επικουρικά, καθώς και να κάνουμε ευρέως προσβάσιμο το δικαίωμα στην πρόληψη και την ενημέρωση με μια σειρά από εξετάσεις, ομιλίες και επιμορφωτικές καμπάνιες. Με όραμα, σχέδιο και έχοντας πάντα ως βασικό γνώμονα τον πολίτη, θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε το κοινωνικό μας πρόσωπο».

Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν, θα πρέπει να κλείσουν εγκαίρως τηλεφωνικό ραντεβού, καθώς η συμμετοχή αναμένεται να είναι για άλλη μια φορά μεγάλη και γι’ αυτό το λόγο θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.