«Καθαρά πολιτική απόφαση» χρειάζεται το μετρό, για να προχωρήσει. Αυτό υποστήριξε στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, για το μετρό, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.


Κάλεσε την κυβέρνηση «να παρέμβει ώστε να αποφευχθεί η επαναδημοπράτηση του έργου, που θα σημάνει την περαιτέρω καθυστέρησή του τουλάχιστον κατά δύο χρόνια, κατά που σημαίνει ότι το μετρό Θεσσαλονίκης θα βρίσκεται σε πλήρη στασιμότητα καθότι η πόλη θα υφίσταται τις επιπτώσεις αυτής της ακινησίας. Πρέπει να βρεθεί λύση στο πλαίσιο της παρούσας εργολαβίας μέσα από τον απαραίτητο συμβιβασμό των δύο πλευρών, ενώ θα πρέπει να τεθεί νέο χρονοδιάγραμμα περάτωσης των εργασιών, διότι η περαιτέρω καθυστέρηση και η επαναδημοπράτηση θα σημάνουν τον “θάνατο” του Μετρό Θεσσαλονίκης», είπε.

Ζήτησε  «να διασφαλιστεί από την κυβέρνηση η χρηματοδότηση του έργου, λαμβανομένων υπόψη και των αποφάσεων της Διαιτησίας».

Πρότεινε «να μην διευθύνεται εξ αποστάσεως (από την Αθήνα) το έργο, προκειμένου οι κρίσιμες αποφάσεις να λαμβάνονται επί τόπου και χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση, αλλά και να διασφαλιστεί η εύρυθμη και ταχεία πορεία των εργασιών του Μετρό Θεσσαλονίκης».

Ο κ. Μπουτάρης ζήτησε «να εφαρμοστούν μέτρα ανακούφισης για τους “Μετρόπληκτους” επιχειρηματίες, που είδαν τις επιχειρήσεις τους να καταρρέουν και τελικά να κλείνουν, και με την παροχή της δυνατότητας μετεγκατάστασης μέσα από την κάλυψη των σχετικών δαπανών από τον προϋπολογισμό του έργου».

Τέλος, κατά την ομιλία του πρότεινε «να εξωραϊστούν τα εργοτάξια προκειμένου να βελτιωθούν οι αστικές και περιβαλλοντικές συνθήκες πέριξ αυτών μέχρι την περάτωση του Μετρό Θεσσαλονίκης, αλλά και να απομακρυνθούν ή έστω να περιοριστούν όσα εργοτάξια δεν έχουν λόγο ύπαρξης στην παρούσα φάση του έργου, προκειμένου να απελευθερωθεί δημόσιος χώρος προς όφελος των πολιτών και να αμβλυνθούν οι αρνητικές επιπτώσεις των εργοταξίων στην καθημερινότητα της πόλης».