Τα βασικά πρωτοσέλιδα των σημερινών (Κυριακή 26 Απριλίου 2015) εφημερίδων (η ανάρτηση ανανεώνεται συνεχώς με τα περιεχόμενα των πρωτοσέλιδων):


ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ της Κυριακής: "Δίψα" για μπίζνες στα Βαλκάνια

H εφημερίδα αναφέρει: "Ξεπέρασαν το 2014 τα 6 δισ. ευρώ οι ελληνικές επενδύσεις σε Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σκόπια και Αλβανία. Ήδη το τελευταίο διάστημα περισσότερες από 250 εμπορικές εταιρίες μεσαίου μεγέθους «χτύπησαν», την πόρτα του νεοσύστατου Ελληνο-Σερβικού Επαγγελματικού, Βιομηχανικού, Εμπορικού και Τουριστικού Επιμελητηρίου που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη εδώ και περίπου ένα μήνα, για να διεισδύσουν στη γειτονική αγορά"!

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: Πορεία σε ναρκοπέδιο

"Πορεία σε «ναρκοπέδιο», όπου ακόμη και ένα ανεπαίσθητο στραβοπάτημα μπορεί να οδηγήσει σε ακούσιο ατύχημα, διανύει τα τελευταία 24ωρα η κυβέρνηση, με τους εταίρους να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, αλλά να αφήνουν ταυτόχρονα ανοιχτά παράθυρα για μια «ενδιάμεση συμφωνία»", γράφει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Τσίπρας φοβάται πως θα τον... ανατρέψουν!



Η ΑΥΓΗ της Κυριακής: Ώρα ευθύνης για την Ευρώπη

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "απόφαση για το "ελληνικό ζήτημα", που θα κρίνει το μέλλον της Ευρώπης και τη γεωπολιτική σταθερότητα στην περιοχή, καλούνται να πάρουν οι δανειστές έως το τέλος του μήνα ή το αργότερο μέχρι τις 10 Μαΐου. Οι διαπραγματεύσεις έχουν σημειώσει πρόοδο, ωστόσο ο έντιμος συμβιβασμός καθυστερεί εξαιτίας των πιέσεων των δανειστών που επιμένουν σε απολύσεις, πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, μείωση συντάξεων". 

Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: Βγείτε στη σύνταξη πριν από τον Ιούνιο

Οδηγίες δίνει η εφημερίδα, παραθέτοντας σενάρια για αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης. Παραθέτει, ακόμη, κατηγορίες εργαζόμενων που κινδυνεύουν να δουν τα όρια να αυξάνονται.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: Έγγραφο βόμβα για "κυμαινόμενες" συντάξεις στο ΙΚΑ

Κρυφή βόμβα βρίσκεται στην τσέπη 100.000 ασφαλισμένων που θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης από το ΙΚΑ μέσα στο 2015 καθώς όσοι υποβάλλουν τις αιτήσεις τους παίρνουν αποφάσεις «με την επιφύλαξη ότι τα ποσά μπορεί να αλλάξουν εάν προκύψει μεταβολή στον υπολογισμό των συντάξεων με τις νέες διατάξεις», όπως αναφέρεται στο ντοκουμέντο που αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής.

Η ΕΠΟΧΗ: Πτώχευση αξιών εντός ευρώ



Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Έκθεση Fed: Αυξημένος ο κίνδυνος για Grexit

Ο κίνδυνος  αρνητικής έκβασης της ελληνικής κρίσης έχει αυξηθεί και οδηγεί την Ευρωζώνη σε αχαρτογράφητα ύδατα. Αυτό είναι το κεντρικό συμπέρασμα εσωτερικής έκθεσης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών (Fed), σχετικά με το ελληνικό ζήτημα, που έχει υπόψη της η «Κ».

Κυριακάτικη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Στο μυαλό του Τσίπρα

Η εφημερίδα υπογραμμίζει: "Αν και παρακινδυνευμένα, τα εκλογικά σενάρια έχουν φουντώσει ξανά. Τα τροφοδοτούν η συνεχιζόμενη ρευστότητα στις συζητήσεις με τους δανειστές, αλλά και οι διαρροές (πέραν των μεμονωμένων δηλώσεων) από κυβερνητικές πηγές ότι «είναι ανοικτά» όλα τα ενδεχόμενα, «εφόσον οι εταίροι επιλέξουν τη ρήξη». Είτε πάντως πρόκειται για διαπραγματευτικούς ελιγμούς είτε αντανακλούν πραγματικές σκέψεις, το plan B για πιθανή προσφυγή σε κάλπες έχει τεθεί εκ νέου επί τάπητος σε όλα τα κομματικά επιτελεία".

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Όχι άλλες θυσίες για κεφάλαιο και ΕΕ

Ο «Ριζοσπάστης» αποκαλύπτει σήμερα με ρεπορτάζ τις μεγάλες απώλειες που είχε το εργατικό εισόδημα τα χρόνια μετά το 2009. "Απώλειες που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν έχει πρόθεση να αποκαταστήσει", όπως αναφέρει. Και προσθέτει: "Αυτό φαίνεται από τη μεθόδευση με το νομοσχέδιο για τα Εργασιακά, που έχει παραπέμψει στον «κοινωνικό διάλογο», εν αναμονή των διαπραγματεύσεων και με τους «θεσμούς» (Ευρωζώνη - ΔΝΤ). Φαίνεται επίσης από τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που έχει ψηφίσει, για να βάλει χέρι σε χρήματα του λαού, προσφέροντας απλόχερα διευκολύνσεις προς το κεφάλαιο".

Κυριακάτικη Kontra news: Ποιος έχει σειρά μετά τον Μπόμπολα


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Κυριακής: Ο κουμπαράς της πόλης αδειάζει

Η εφημερίδα παρουσιάζει το σύνολο των αποθεματικών που χάνει η πόλη, τα οποία εκτιμά ότι φθάνουν στα 210 εκ. ευρώ. Όπως λέει, αυτά δεσμεύονται με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.


Ο ΛΟΓΟΣ: Φοροδιαφυγή 3,3 εκατ. από ενοικιάσεις κατοικιών σε τουρίστες


ΠΡΙΝ: Εργατική αντεπίθεση, όχι άλλη αναμονή


ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Παίζουν το "κορόιδο" Μέρκελ και Σόιμπλε

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα "η σύνοδος του Eurogroup ήρθε να διαψεύσει τις ελπίδες της Αθήνας πως με μία πολιτική συνεννόηση στο ανώτατο επίπεδο μπορεί να σπάσει το τείχος αδιαλλαξίας που έχει υψωθεί στο επίπεδο των εμπειρογνωμόνων (Brussels Group)".

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: Καραμανλής - Τσίπρας: Ο άξονας του κακού


ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: Ώρα μηδέν για τον κ. Τσίπρα

"Η κυβέρνηση δεν θα έπρεπε να περιμένει τις σκληρές, ακόμη και προσβλητικές, επιθέσεις εναντίον του Γιάννη Βαρουφάκη στο άτυπο Eurogroup της περασμένης Παρασκευής στη Ρίγα της Λετονίας για να αντιληφθεί ότι η κατάσταση κινδυνεύει να εκτροχιαστεί και πως το κλίμα έχει επιβαρυνθεί", γράφει η εφημερίδα. Και προσθέτει: "Αποφάσεις το ταχύτερο από τον κ. Τσίπρα που να επιβεβαιώνουν την πρόθεσή του να επιτευχθεί μια συμφωνία ζητούν οι δανειστές". 

ΤΟ ΠΑΡΟΝ: Ο Σόιμπλε θέλει να ρίξει τον Τσίπρα

Στην πρώτη της σελίδα, η εφημερίδα επισημαίνει: "Αυτές τις κρίσιμες για την Ελλάδα ώρες, να βάλουν όλοι τις διαφορές τους στην άκρη και να σταθούμε απέναντι στον διεφθαρμένο υπουργό Οικονομικών (με τις μίζες για τον Κολ), που έριξε και τον Σαμαρά! Χέρι - χέρι με νταβατζήδες, ντόπιους ολιγάρχες και τραπεζικούς παράγοντες Ο Σόιμπλε θέλει να ρίξει τον Τσίπρα! Έχει κηρύξει πόλεμο - Σαμποτάρει κάθε προσπάθεια, για να μην υπάρξει συμφωνία - Πέφτει πολύ χρήμα..."

ΤΟ ΧΩΝΙ: Σαμαράς, Βενιζέλος και Θεοδωράκης σε ιδιότυπη ανοιχτή επικοινωνία με τους δανειστές

Η εφημερίδα φιλοξενεί συνέντευξη του υπουργού Εργασίας, Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος υποστηρίζει ότι οι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού επικοινωνούν με τους δανειστές. Η εφημερίδα χαρακτηρίζει τους τρεις "εξαπτέρυγα".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Μεταλλαγμένη και η Ευρώπη

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "Η Κομισιόν έδωσε πράσινο φως για την εισαγωγή δέκα ακόμα «μεταλλαγμένων» τροφίμων, καθώς και δύο ποικιλίες γαριφάλων, δύο χρόνια μετά την τελευταία έγκριση γενετικών τροποποιημένων τροφίμων. Πρόκειται για δέκα ποικιλίες καλαμποκιού, σόγιας, βαμβακιού και ελαιοκράμβης, οι οποίες αναπτύχθηκαν από εταιρείες όπως η Monsanto, η BASF και η Bayer, καθώς και για δύο ποικιλίες γαριφάλων της εταιρείας Suntory που θα πωλούνται κομμένα στα ανθοπωλεία. Ουσιαστικά, χθες άνοιξε η πόρτα για ένα νέο κύμα γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών, σε όποιο κράτος το επιθυμεί".

FREE SUNDAY: Όλα στο κόκκινο

"Η διαπραγμάτευση καρκινοβατεί, τα ταμεία αδειάζουν", γράφει η εφημερίδα και προσθέτει: "Συμφωνία ή κάλπες είναι το δίλημμα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ".

REAL NEWS: Τελεσίγραφο από το club της Ουάσιγκτον

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας: "εάν δεν υπάρξει άμεσα συμφωνία με τους "θεσμούς", θα προταθεί στην Ελλάδα λύση-πακέτο για μεταρρυθμίσεις και ελάφρυνση του χρέους, που αν δεν την αποδεχθεί θα της δείξουν την πόρτα της εξόδου".