Τις πρώην φυλακές του Επταπυργίου, γνωστού ως Γεντί Κουλέ, θα επισκεφθεί αύριο, Τρίτη 21 Απριλίου 2015, από τη 1 μ.μ. μέχρι τις 3 μ.μ., ομάδα εργαζομένων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, 48 χρόνια από την «μαύρη» επέτειο του πραξικοπήματος και της κατάληψης της εξουσίας από τη Χούντα, την 21η Απριλίου 1967.


Στην επίσκεψη, την οποία διοργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων του Ιδρύματος, θα μετάσχουν πολλές δεκάδες μέλη του διοικητικού και εκπαιδευτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου, με επικεφαλής το γνωστό αγωνιστή και συγγραφέα Φ. Χατζηγιάννη, ο οποίος κατά την διάρκεια της Επταετίας βασανίστηκε στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και φυλακίστηκε στο Γεντί Κουλέ.

Ο κ. Χατζηγιάννης, θα περιγράψει στους εργαζόμενους τις σκληρές εμπειρίες που έζησε την περίοδο της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών στο Επταπύργιο και θα τους ξεναγήσει στα πρώην κελιά και τους άλλους χώρους κράτησης, στους οποίους φυλακίσθηκε ως πολιτικός κρατούμενος.

Παράλληλα η ξεναγός κ. Ε. Πατσιά θα δώσει πληροφορίες που αφορούν την περιοχή από την αρχαιότητα έως την γερμανική κατοχή, αλλά και την σημερινή χρήση του Επταπυργίου ως χώρου ιστορίας και μνήμης.