Φορολογικά θέματα απασχολούν τα περισσότερα πρωτοσέλιδα των σημερινών (Παρασκευή 3 Απριλίου 2015) εφημερίδων.

Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Με... εξώγαμα νομιμοποιούσαν παράνομους μετανάστες!

H εφημερίδα αναφέρεται στην υπόθεση του κυκλώματος με έδρα τη Θεσσαλονίκη το οποίο, όπως επισημαίνει, "με εξώγαμα και Πακιστανούς που βρίσκονται παράνομα στη χώρα έφερνε σε επαφή κύκλωμα παράνομων νομιμοποιήσεων, ώστε οι μετανάστες να αποκτούν νόμιμες άδειες διαμονής στην Ελλάδα αναγνωρίζοντας παιδιά που δεν είναι δικά τους. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η ταρίφα για κάθε υποψήφιο... πατέρα έφτανε στα 1.500 ευρώ, ενώ οι Πακιστανοί έφταναν στη Θεσσαλονίκη ακόμη και από την Κρήτη"!

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Κωδικός «9 Απριλίου»"

Η εφημερίδα γράφει ότι "με φόντο τα σενάρια τρόμου δύο ξένων μέσων ενημέρωσης, τα οποία εμφάνισαν χθες τη χώρα μας να ξεμένει από ρευστότητα τη Μεγάλη Πέμπτη, όταν πρέπει να αποπληρώσει δόση 450.000.000 ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο(ΔΝΤ) ή την Τρίτη 12 Μαΐου, όταν πρέπει να καταβάλει στο ΔΝΤ περίπου άλλα 750.000.000 ευρώ συνεχίζεται πλέον η ανταλλαγή στοιχείων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών της".

ΕΘΝΟΣ: "Οι νέοι φόροι για τα ακίνητα το 2015"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέα φορολογία για τα ακίνητα το 2015 σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών με αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ από νέο φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ελληνικό «ουφο» τρελαίνει τους Τούρκους!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "«μυστηριώδη» ελληνικά αεροσκάφη εντοπίζουν και ανησυχούν πάρα πολύ τον τελευταίο καιρό οι (όχι και τόσο) «φίλοι» και γείτονες Τούρκοι..."

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "«Αμνηστία» ΣΥΡΙΖΑ σε τρομοκράτες και αντιεξουσιαστές"

Η εφημερίδα γράφει ότι "με προκλητικό νομοσχέδιο ανοίγει παράθυρο στην αποφυλάκιση Σάββα Ξηρού, ενώ με φωτογραφική διάταξη βγάζουν έξω και τη σύντροφο μέλους των «Πυρήνων της Φωτιάς»".

ΕΣΤΙΑ: "Φοροδιαφυγή 50 εκατ. την ημέρα!"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το ετήσιο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Ελλάδος είναι περί τα 180 δις ευρώ. Εκ του ποσού αυτού, το μεγαλύτερο τμήμα έπρεπε να φορολογείται, είτε ως εισόδημα εκείνων που το εισπράττουν, είτε ως προστιθέμενη αξία επί της σχετικής συναλλαγής".

Η ΑΥΓΗ: "Αφορολόγητο 12.000 - αντικατάσταση ΕΝΦΙΑ"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σταθερά προσηλωμένη στην υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων παραμένει η κυβέρνηση, παρά τις δυσκολίες που συναντά στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και την ακάματη προσπάθεια των πρώην κυβερνώντων να παρεκκλίνει της πορείας της ώστε να «δικαιωθεί» η πολιτική τους".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Υγεία. Εξιτήριο από το Μνημόνιο"

Η εφημερίδα γράφει ότι "από τη «βαριά τραυματισμένη» Υγεία θα ξεκινήσει η μεγάλη προσπάθεια για την αναστήλωση των κοινωνικών ερειπίων που άφησαν οι μνημονιακές πολιτικές. Το μήνυμα αυτό έδωσε χθες ο Αλέξης Τσίπρας από το υπουργείο Υγείας, το πρώτο που επισκέπτεται ως πρωθυπουργός".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Εξαγγελίες και αντιφάσεις με άδεια ταμεία"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε σειρά εξαγγελιών με αρνητικό δημοσιονομικό αντίκτυπο, αλλά και αντιφατικών δηλώσεων επί οικονομικών μέτρων, προβαίνει η κυβέρνηση, ενώ το πρόβλημα της ρευστότητας που αντιμετωπίζει η χώρα επιτείνεται με γεωμετρική πρόοδο και σε καθημερινή βάση".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:  Οικογένεια με νοίκι για... νόμιμους μετανάστες

"Μέλη της δίωξης οργανωμένου εγκλήματος συνέλαβαν έναν 31χρονο Πακιστανό, μία 32χρονη Ελληνίδα ρομά και ακόμη δύο άντρες στο ληξιαρχείο Θεσσαλονίκης, την ώρα που οι πρώτοι δύο κατέθεταν χαρτιά αναγνώρισης εξώγαμου τέκνου. Ο αλλοδαπός εμφανίστηκε ως πατέρας του παιδιού της Ελληνίδας. Η έρευνα συνεχίζεται και στο μικροσκόπιο βρίσκονται και άλλες αναγνωρίσεις-καρμπόν, ενώ αναζητείται 27χρονος Πακιστανός, που θεωρείται οργανωτής της τελευταίας υπόθεσης", λέει η εφημερίδα.

Ο ΛΟΓΟΣ: "Ενεση στην Υγεία"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "προσλήψεις προσωπικού για το ΕΣΥ, δωρεάν πρόσβαση των ανασφάλιστων στην περίθαλψη, κατάργηση των «μνημονιακών ρυθμίσεων», σε ότι αφορά το φάρμακο και τα φαρμακεία και δημιουργία ηλεκτρονικού συστήματος καταπολέμησης της απάτης στο χώρο της Υγείας, είναι μεταξύ των μέτρων που περιλαμβάνει το «Σχέδιο Ανασυγκρότησης του ΕΣΥ»".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "«Θολώνει τα νερά» για να κρύψει τα μέτρα σε βάρος του λαού"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "στον απόηχο της «διαρροής» των προτάσεών της που κατατέθηκαν στους «θεσμούς» (Κομισιόν - ΕΚΤ - ΔΝΤ), η συγκυβέρνηση επιχειρεί να θολώσει το πεδίο γύρω από τους στόχους για τα «αιματοβαμμένα» πρωτογενή πλεονάσματα, τις ιδιωτικοποιήσεις, τους νέους φόρους και χαράτσια που κρύβονται πίσω από διαβεβαιώσεις για αναζήτηση εσόδων και τις περικοπές δαπανών, την αντικατάσταση παλιών μέτρων με νέα αντιλαϊκά ισοδύναμα".

ΤΑ ΝΕΑ: "Νοείται αριστερά του τίποτα; Κραυγή αγωνίας από τον υπουργό"

Η εφημερίδα σημειώνει "πρέπει να συνεννοηθούμε και να αφήσουμε στην μπάντα τα πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης, τα οποία συνήθως εκδίδουν άνθρωποι «χωρίς πρόσωπο»".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Από Μ. Δευτέρα οι αιτήσεις για 5μηνη απασχόληση σε δήμους

Ένα χιλιοειπωμένο ιατρικό θέμα έχει για πρώτο η εφημερίδα ("κόψτε την τηλεόραση, κάνει κακό στην υγεία σας), γι αυτό επιλέγουμε το δεύτερο. Όπως επισημαίνει, "αρχίζει η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΛΕΛ ανέργους, για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα που αφορά 5μηνη εργασία, πλήρους απασχόλησης σε Δήμους".

ESPRESSO: Το σάλτο της Βίκυς

"Το ενδεχόμενο η απόδραση της Βίκυς Σταμάτη από το Δρομοκαΐτειο να οργανώθηκε από ανθρώπους που ελέγχουν τα νήματα μέσα στις φυλακές εξετάζουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν αναλάβει τις έρευνες", υποστηρίζει η εφημερίδα.

Kontranews: "Δεν περνάει ο εκβιασμός για οικουμενική"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στρατηγικός στόχος των ξένων τοκογλύφων είναι να φάνε τον Αλέξη Τσίπρα πριν τη συνάντησή του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, γιαυτό διακινούν μέσω του Ρόιτερς τα σενάρια για δήθεν χρεοκοπία στις 9 Απριλίου".

Star Press: Πώς σχεδίασαν την απόδραση της Βίκυς

Στην απόδραση της Βίκυς Σταμάτη από το Δρομοκαΐτειο αναφέρεται η εφημερίδα κι αναρωτιέται: "Πώς κατάφερε μια γυναίκα, πάσχουσα από βαρύ ψυχικό νόσημα, να οργανώσει μια επιτυχημένη δραπέτευση, με λεπτομέρειες που θα ζήλευε και ο «Πεταλούδας» είναι απορίας άξιον! ".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αλλάζουν οι δηλώσεις για όλες τις επιχειρήσεις"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το νέο έντυπο αντικαθιστά τα τέσσερα παλαιά που υπέβαλαν οι επιχειρήσεις μέχρι πέρσι. Μέχρι τις 30 Ιουνίου η ηλεκτρονική υποβολή. Εως και σε 8 μηνιαίες δόσεις η πληρωμή του φόρου εισοδήματος".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Αγωνία για τη ρευστότητα"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "νέο θρίλερ σχετικά με την επάρκεια των ταμειακών διαθεσίμων ως την 9η Απριλίου βρίσκεται σε εξέλιξη, μετά τη γνωστοποίηση της πιθανότητας για διπλή συνεδρίαση του Euro Working Group το βράδυ της Μ. Τετάρτης και το πρωί της Μ. Πέμπτης, 9 Απριλίου, ημέρα κατά την οποία λήγει η προθεσμία πληρωμής της δόσης προς το ΔΝΤ".