«Εξουθενωτικές» χαρακτήρισε τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς o Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης σε μήνυμά του, σε συγκέντρωση αλληλεγγύης προς την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στη Μελβούρνη.


"Ακόμα και ένας δεκάχρονος κατανοεί πλέον πως το τεράστιο δάνειο δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί μέσα σε αυστηρά μέτρα λιτότητας, τη στιγμή που το εθνικό εισόδημα της Ελλάδας έχει μειωθεί 25%", ανέφερε στο μήνυμά του ο κ. Βαρουφάκης. «Στο τέλος αν έχεις μια άρρωστη αγελάδα και την κτυπάς συνεχώς για να παράγει περισσότερο γάλα, το μόνο που θα πετύχεις είναι να την εξασθενίσεις περισσότερο και να μην παράγει καθόλου γάλα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Έλληνας υπουργός είπε πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι εταίροι της Βόρειας Ευρώπης αρνούνται να αποδεχθούν μια πραγματικότητα και «η πολιτική τους είναι καταστροφική τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την ίδια την Ευρώπη», ενώ πρόσθεσε πως οι διαπραγματεύσεις είναι σκληρές και η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει ένα νέου τύπου πραξικόπημα «όχι με τανκς, όπως το 1967, αλλά μέσω των τραπεζών».

«Θα συνεχίσουμε να λέμε την αλήθεια και ελπίζω ότι θα έρθουμε σε συμφωνία. Θα κάνουμε συμβιβασμούς, αλλά δεν θα υποχωρήσουμε άτακτα» τόνισε και χαρακτήρισε «εθνική προσπάθεια που ξεπερνά τα όρια της Ελλάδας και τη γεφυρώνει με την Αυστραλία», τη συγκέντρωση αλληλεγγύης προς την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό.