Κλειστή, για τα αυτοκίνητα, θα είναι την Κυριακή 19 Απριλίου 2015, η παραλιακή λεωφόρος Νίκης της Θεσσαλονίκης. Θα είναι η δεύτερη φορά, σε έναν μήνα, που θα γίνει κάτι τέτοιο.


Η παραλιακή λεωφόρος είχε κλείσει την προπερασμένη Κυριακή, 5 Απριλίου, για να διεξαχθεί ο Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος. Τώρα πεζοδρομείται, από το δήμο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της πιλοτικής πεζοδρόμησής της, όπως γίνεται μια φορά κάθε μήνα.

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκε ότι η παραλιακή λεωφόρος Νίκης θα πεζοδρομηθεί από την 11.00΄ ώρα της Κυριακής 19-04-2015 έως την 17.00΄, στο τμήμα από τη συμβολή της με την οδό Ελ. Βενιζέλου μέχρι το ύψος του Λευκού Πύργου. Επίσης για την εξυπηρέτηση των παρόδιων ιδιοκτησιών θα αμφιδρομηθεί η οδός Δημοσθένους και η κυκλοφορία σε αυτήν θα διεξάγεται μέσω της οδού Μητροπόλεως. 

Η Τροχαία παρακαλεί τους οδηγούς να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή, να  συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων και τις πινακίδες σήμανσης και να προσαρμόζουν ανάλογα την ταχύτητα των οχημάτων τους περιμετρικά των οδών της Λεωφ. Νίκης, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, θα ληφθούν αυξημένα μέτρα τροχαίας και στις καίριες διασταυρώσεις θα υπάρχουν ρυθμιστές τροχονόμοι.

Η γνώμη μας:
Σαφώς και η Θεσσαλονίκη δείχνει πιο ανθρώπινη με την παραλιακή λεωφόρο πεζοδρομημένη. Αν, μάλιστα, προτιμούσαμε να πάμε για βόλτα όχι με το Ι.Χ. μας, αλλά με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, θα ήταν ακόμη καλύτερα: Δε θα υπήρχαν διπλοπαρκαρισμένα στην... Εγνατία και την Τσιμισκή, όπως γίνεται συνήθως και θα μπορούσε να διαβεί κάποιος εύκολα την Εθνικής Αμύνης και τη Βενιζέλου.
Ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος την Κυριακή, άρα καλό θα ήταν να αφήσουμε κατά μέρος τα αυτοκίνητα και να χαρούμε τη βόλτα. 
Αυτό, όμως, πρέπει να το κάνουμε και καθημερινά. Το κακό με τα Ι.Χ. στο κέντρο της Θεσσαλονίκης παράγινε. Λεωφορειόδρομοι και ποδηλατόδρομοι έχουν μετατραπεί σε πάρκινγκ. Ράμπες αναπήρων σε μονοπάτια ευκολότερης πρόσβασης των αυτοκινήτων στα πεζοδρόμια. Αυτό πρέπει να τελειώσει.
Δυστυχώς, ο τρόπος είναι ένας: Να βγουν στους δρόμους οι γερανοί. Να σηκώσουν τους παράνομους και να επιβληθούν τσουχτερά πρόστιμα. 
Τελικά, ο φόβος φυλάει τα έρημα.