Με 62 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Απριλίου 2015, στις 16.00, η 9η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης στο Δημαρχείο (Βασ. Γεωργίου Α΄ 1, Αίθουσα Συνεδριάσεων, 1ος όροφος). 


Κατά την έναρξη της συνεδρίασης θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση τιμής για τον ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη, στη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστούν οι δράσεις που έχει οργανώσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης για το 2015, το οποίο έχει ανακηρυχθεί έτος Μανόλη Αναγνωστάκη, με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από τη γέννηση και 10 χρόνων από το θάνατό του.


Ανάμεσα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης που θα συζητηθούν στη συνέχεια της συνεδρίασης είναι: 

Έγκριση μελέτης για την εκτέλεση του έργου με εργολαβία “Συντήρηση πεζοδρομίων βασικών οδών (Β. Όλγας, Τσιμισκή, Αγ. Δημητρίου, Μητροπόλεως, Γρ. Λαμπράκη, Κασσάνδρου, Ολυμπιάδος, Αγ. Πάντων κ.λ.π.)”
Έγκριση μελέτης για την εκτέλεση του έργου με εργολαβία “Επισκευή, συντήρηση, αναβάθμιση ΗΛΜ εγκαταστάσεων σχολικών κτιρίων έτους 2015” 
Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου “Ανάπλαση τεσσάρων παιδικών χαρών για πιστοποίηση (Χειμάρας, Πλατεία Ναυαρίνου, Δημητρακοπούλου – Χαιρωνείας, Τσιαπάνου)”
Ονοματοδοσία πλατώματος σε πλατεία Μανόλη Αναγνωστάκη
Μετατροπή του Ζωολογικού Κήπου (με ζώα άγριας ελληνικής πανίδας) σε Κήπο Οικόσιτων Ζώων (με οικόσιτα ζώα της ελληνικής υπαίθρου)
Απαλλαγές – Μειώσεις Τροφείων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς
Χορήγηση οικονομικών ενισχύσεων σε άπορους δημότες και πολύτεκνους 
Διοργάνωση διήμερου αφιερώματος σε Ειδικές Μορφές Τουρισμού, σε συνδιοργάνωση με το Ελληνο – Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του 26ου MONEY SHOW, στις 23 και 24 Μαΐου 2015
Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Οι Θεσσαλονικείς τρώνε” σε συνεργασία με το Κολέγιο Περρωτής της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και διοργάνωση εκδηλώσεων, σε συνεργασία με το επίτιμο Προξενείο της Φιλανδίας, στο πλαίσιο του “5ου THESSALONIKI FOOD FESTIVAL”
Έγκριση συνεργασίας στο 1ο Thessaloniki Science Festival 14-17 Μαΐου