Αποκαλυπτικός υπήρξε ο υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς για την τρέχουσα ταμειακή κατάσταση της χώρας και όχι μόνο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Συνόδου των Πρυτάνεων.


Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει ομάδα φοιτητών που εισέβαλε στο χώρο της συνεδρίασης διαμαρτυρόμενη για τη μεταφορά των αποθεματικών των ΑΕΙ στην Τράπεζα της Ελλάδος, ο κ. Μπαλτάς όχι μόνο παραδέχθηκε ότι “λεφτά δεν υπάρχουν, καταρχήν”, αλλά και συνέστησε στους φοιτητές να αναλάβουν “επαναστατικά την εξουσία”, για να βρουν λεφτά!

“Πολιτική πάλη σε κλίμακα χώρας” η λύση 

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Παιδείας απάντησε: “αν θέλεις να βρεθούν λεφτά, οργάνωσε την πολιτική πάλη σε κλίμακα χώρας, πάρτε όσοι την κάνετε αυτήν τη δουλειά επαναστατικά την εξουσία και βρείτε λεφτά” προς τους διαμαρτυρόμενους φοιτητές, χωρίς να επεκταθεί σε... λεπτομέρειες.

Η προτροπή του υπουργού Παιδείας ήρθε μετά την υπενθύμιση διαμαρτυρόμενου φοιτητή ότι και σε μια προηγούμενη κινητοποίηση που είχαμε κάνει στο υπουργείο, πάλι η τοποθέτηση ήταν ανάλογη. "Δεν υπάρχουνε λεφτά παιδιά, τέρμα.”

Δείτε το βίντεο: