Κάτι κινείται στο θέμα του μετρό της Θεσσαλονίκης. Από τη μία, οι εργαζόμενοι ζητούν συνάντηση με υπουργούς. Από την άλλη, ετοιμάζονται νέες απολύσεις, αλλά και... επαναπροσλήψεις.


Μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα απολύθηκαν περίπου 70 εργαζόμενοι. Άλλοι 80 πρόκειται να απολυθούν την ερχόμενη Τετάρτη, όμως γι αυτούς φαίνεται πως εξασφαλίζεται η πρόσληψή τους στην κοινοπραξία, με την ίδια σύμβαση εργασίας.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, από κοινού με το Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης και το Σωματείο Εργαζομένων Μετρό Θεσσαλονίκης στον Κατασκευαστικό Τομέα. ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γεώργιο Σταθάκη, τον υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πάνο Σκουρλέτη και τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη με θέμα την κατασκευή του έργου και την ανάκληση των απολύσεων των εργαζομένων στις οποίες έχει προχωρήσει η κοινοπραξία. 

Στην επιστολή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι "η κατάσταση στο ΜΕΤΡΟ της Θεσσαλονίκης βρίσκεται πλέον σε οριακό σημείο και η κυβέρνηση καλείται να αναλάβει  τις ευθύνες της". Επισημαίνουν ότι "από το μεγαλύτερο έργο που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στη χώρα έχουν οδηγηθεί σε απόλυση πάνω από 900 άνθρωποι, (...)ενώ κανονικά θα έπρεπε να εργάζονται περισσότερα από 3000 άτομα στο έργο".

Και η επιστολή καταλήγει: "Με τον κίνδυνο διακοπής του έργου να είναι ορατός πλέον όσο ποτέ άλλοτε σας καλούμε να αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν έναντι των Θεσσαλονικέων και των εργαζομένων. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στηρίζει τις δίκαιες κινητοποιήσεις των Σωματείων Εργαζομένων στο Μετρό της Θεσσαλονίκης, όπως επίσης και όλες εκείνες τις προσπάθειες των φορέων της Βόρειας Ελλάδας που έχουν ως σκοπό να μην "τιναχτεί" αυτό στον αέρα με μεγάλες και ανυπολόγιστες συνέπειες για την ίδια την πόλη και την οικονομία της".

Πληροφορίες θέλουν να υπάρχει η πρόθεση από όλους τους εμπλεκόμενους (ανάδοχο και κατασκευαστή) να προχωρήσουν στο έργο. Εκεί που, πλέον, εντοπίζεται το πρόβλημα είναι να βρεθούν χρήματα για τη συνέχισή του, ώστε να συμβιβαστούν κατασκευαστής και ανάδοχος.