Προσπαθούν να ξεφύγουν από την παγίδα του χρόνου οι σημερινές εφημερίδες και, εκτός μιας, οι υπόλοιπες δεν επιλέγουν, ως βασικό θέμα, τη συνάντηση Λαγκάρντ - Βαρουφάκη. 


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ξέρω τα πάντα για τις μίζες"

Η εφημερίδα γράφει "η Βίκυ Σταμάτη -μετά την απόδραση και την επιστροφή της στο Δρομοκαΐτειο- φέρεται τώρα διατεθειμένη να βάλει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό".

ΕΘΝΟΣ: "Βαρόμετρο η συνάντηση με τη Λαγκάρντ"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "βαρόμετρο για την πορεία της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο είναι η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στην Ουάσινγκτον. Η ατζέντα Βαρουφάκη περιελάμβανε θέμα Τόμσεν, καθώς και εφαρμογής της πολιτικής συμφωνίας του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Εχουμε εχθρό τον διάβολο!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "από την εβδομάδα που αρχίζει σήμερα το ελληνικό οικονομικό δράμα θα αρχίσει να κορυφώνεται, με τελική απόληξη τη μοιραία εκείνη ημέρα, μέσα στο καλοκαίρι του 2015, που η στάση πληρωμών και το Grexit θα ανακοινωθούν πια και επίσημα..."

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ποιοί κινδυνεύουν να πάνε για σύνταξη από τα 55 στα 62"

Η εφημερίδα γράφει ότι "πέντε κατηγορίες ασφαλισμένων βρίσκονται στο επίκεντρο των αλλαγών στο ασφαλιστικό και όσοι δεν έχουν θεμελιωμένο δικαίωμα εξόδου στη σύνταξη είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα δουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης να ανεβαίνουν κατά μέσο όρο από τα 55 στα 62 έτη".

ΕΣΤΙΑ: "Αποκλίνουμε από την Ευρώπη"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ακόμη και αν αποφύγουμε τώρα το «ατύχημα» και το Grexit, η μεγάλη ανησυχία για το «πού πάμε» αφορά στο μέλλον. Διότι από όποια πτυχή και αν εξετασθεί η σχέσις μας με την Ευρωπαϊκή Ενωση και την Ευρωζώνη, στην πραγματικότητα αποκλίνουμε από αυτήν".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Δόκανο για ΜΜΕγιστάνες"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αποφασισμένη η κυβέρνηση να βάλει τέλος στην ασυδοσία όχι μόνο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και άλλων εταιρειών, που απομυζούν χαριστικά δάνεια, και να ελέγξει την πιστωτική πολιτική των τραπεζών μέσω της Εθνικής Αρχής Εποπτείας του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Απλήρωτες 4.000 καθαρίστριες σχολείων

Η εφημερίδα αναφέρει ότι, την ώρα που έχει γίνει σημαία της κυβέρνησης η επαναπρόσληψη των 300 απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών "άτυπη στάση πληρωμών στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) έχει κηρύξει τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση, οδηγώντας σε παράλυση τις υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες και σε απόγνωση χιλιάδες εργαζόμενους και προμηθευτές. Από την αρχή του χρόνου απλήρωτες παραμένουν 4.000 καθαρίστριες σχολείων που εργάζονται με συμβάσεις ανάθεσης έργου και αμείβονται με μισθούς που δεν ξεπερνούν τα 300 - 350 ευρώ, ενώ 200.000 οικογένειες που ζουν με τα επιδόματα της Πρόνοιας αναμένουν την επόμενη δόση, για να επιβιώσουν".

ΤΑ ΝΕΑ: "Η αλεπού στο παζάρι. Τι γυρεύει η κυβέρνηση - Τι φοβούνται στις ΗΠΑ"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με την «απόβαση» Βαρουφάκη στις ΗΠΑ κορυφώνεται η προσπάθεια της κυβέρνησης να επιταχύνει την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές, για άμεση χρηματοδότηση. Η κυβέρνηση ελπίζει και στη μεσολάβηση των ΗΠΑ -ο υπουργός Οικονομικών έχει σήμερα συναντήσεις σε ανώτερο επίπεδο- προκειμένου να καμφθεί η σκληρή στάση που κρατούν τα στελέχη του ΔΝΤ ως προς την εκταμίευση χρημάτων που θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή δανείων".

ESPRESSO: Αγόρια για πιάτσα στη Θεσσαλονίκη

"Σε πιάτσα-παράδεισο για παιδεραστές και παιδόφιλους που θέλουν να «ψαρέψουν» αγοράκια από ημιφωτισμένα, ερημικά δρομάκια έχει μετατραπεί μια γειτονιά στη φημισμένη περιοχή του Βαρδάρη στη Θεσσαλονίκη. Οι σκοτεινές στοές στην περιοχή του επιβατικού σταθμού του ΟΣΕ, πέριξ της οδού Αφροδίτης, κρύβουν ανήλικα παιδιά (κυρίως Ρομά από την Ελλάδα αλλά και γειτονικές χώρες, όπως η Βουλγαρία και η Αλβανία), που περιμένουν το... σύνθημα του «πελάτη»", γράφει η εφημερίδα.

Kontranews: "Αλέξη πάρε τα λεφτά από τον Πούτιν για να γλιτώσουμε"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τα σχέδια των ξένων τοκογλύφων για δημιουργία μόνιμης κατάστασης οικονομικής ασφυξίας στη χώρα μας ως μέσο εκβιασμού να υπογράψουμε νέο μνημόνιο που θα βυθίσει τη χώρα σε καταστροφική πορεία θανάτου, μόνο μια στρατηγικής σημασίας κίνηση μπορεί να τα ανατρέψει".

Star Press: Πάσχα χωρίς Άγιο Φως

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι "Άθεοι Ελλάδος" έστειλαν επιστολές στα συναρμόδια υπουργεία και ζητούν να καταργηθεί η αεροπορική μεταφορά του Αγίου Φωτός.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "5 προτάσεις για το χρέος. «Κλειδί» στη διαπραγμάτευση οι απαιτήσεις των δανειστών"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "συνεκτικό μίγμα πέντε παρεμβάσεων για το δημόσιο χρέος προτείνει ο υπ. Οικονομιών Γιάνης Βαρουφάκης, με στόχο να τεθεί σε βιώσιμη τροχιά, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας".