Οικονομικά θέματα σε όλα τα πρωτοσέλιδα των σημερινών (Δευτέρα 20 Απριλίου 2015) εφημερίδων (εκτός των γνωστών που, κάθε μέρα, διαφοροποιούνται).


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Όλα πιο δύσκολα! Πληθαίνουν οι φωνές εντός του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα ή εκλογές»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «παρά τη μικρή πρόοδο στις διαπραγματεύσεις και το έκτακτο Euro Working Group την Τετάρτη το χάσμα παραμένει τεράστιο. Κρούγκμαν: Η λιτότητα οδηγεί σε θάνατο. Τσόμσκι: Το χρέος να διαγραφεί. Αφήνουν τώρα περιθώρια Σόιμπλε και Τόμσεν».

ΕΘΝΟΣ: «Στο κόκκινο πέντε ομάδες ασφαλισμένων»

Η εφημερίδα σημειώνει: «πέντε μεγάλες ομάδες ασφαλισμένων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του κινδύνου, καθώς οι δανειστές ασκούν ασφυκτικές πιέσεις για παρεμβάσεις στο Ασφαλιστικό. Σε περίπτωση που υιοθετηθούν τα μέτρα των δανειστών, για τα οποία η κυβέρνηση βάζει «κόκκινες γραμμές» απειλούνται 220.000 ασφαλισμένοι».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Τζιχαντιστές & παρακράτος θα κατακάψουν την Ελλάδα»

Σύμφωνα με την εφημερίδα: τι να είναι άραγε όλα αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή των Εξαρχείων και, γενικότερα, του κέντρο των Αθηνών;

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Δεν πληρώνω» από ΟΑΕΕ για νέες συντάξεις»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «λίστα αναμονής στην πληρωμή κυρίων συντάξεων για όσους έχουν απόφαση συνταξιοδότησης. «Καθυστερήσεις» τόσο στις προσωρινές όσο και στα αναδρομικά. Νέα «βόμβα» από τον γ.γ. Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Ρωμανιά που δήλωσε πως «δεν διαφαίνεται σωτηρία για τον ΟΑΕΕ». Μαύρη τρύπα 535 εκατ. ευρώ για το 2015».

ΕΣΤΙΑ: «Ώρα μηδέν για την Οικονομία»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «επί τέσσερεις και πλέον μήνες, η ελληνική οικονομία έχει τελματωθεί. Από την ημέρα που η Κυβέρνησις Σαμαρά εξήγγειλε την επίσπευση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, δρομολογήθηκαν οι τρεις ψηφοφορίες στην Βουλή και διαπιστώθηκε ότι η Βουλή εκείνη δεν μπορούσε να εκλέξει Πρόεδρο, η οικονομία βγήκε από την τροχιά της και έκτοτε δεν έχει ορθοποδήσει».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: « «Είμαστε το νέο αντάρτικο πόλεων» - Ομολογία της Χρυσής Αυγής μέσα από τα δικά της ντοκουμέντα»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται από σήμερα τα κορυφαία στελέχη της Χρυσής Αυγής. Όπως αποκαλύπτει η «Εφ. Συν.» , ο Ν. Μιχαλολιάκος και οι συνεργάτες του μέσα από τα έντυπά τους προετοίμαζαν μεθοδικά τη δημιουργία των Ταγμάτων Εφόδων».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ανησυχία στα ΑΕΙ για το μοντέλο Μπαλτά

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "οι πανεπιστημιακοί κάνουν λόγο για αλλαγή του θεσμικού πλαισίου χωρίς συναίνεση. Νέο πολυνομοσχέδιο για την παιδεία, αποφάσισε ομόφωνα η 78η σύνοδος πρυτάνεων και προέδρων διοικουσών επιτροπών των ελληνικών πανεπιστημίων. Στο ψήφισμα που εξέδωσαν οι πρυτάνεις στα Χανιά επισημαίνουν ότι με έκπληξη διαπίστωσαν πως το σχέδιο νόμου συνιστά μεγάλης έκτασης αλλαγή του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των πανεπιστημίων και όχι σύνολο εμβαλωματικών ρυθμίσεων για την αντιμετώπιση επειγόντων θεμάτων".

ΤΑ ΝΕΑ: «Ευχές και ξόρκια για τις συλλογικές συμβάσεις»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «μεγάλες αλλαγές στο εργασιακό και μισθολογικό καθεστώς του ιδιωτικού τομέα φιλοδοξεί να φέρει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και του κατώτατου μισθού, το οποίο δίνεται σήμερα για δημόσια διαβούλευση. Με το νομοσχέδιο καταργείται όλο το πλέγμα των νόμων, ρυθμίσεων και αποφάσεων που απορρέουν από τα δύο Μνημόνια».

ESPRESSO: Αλτ στον δραπέτη Καββαδία

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα μοιραίο «λάθος» της επίσκεψης του σε γκισέ δημόσια υπηρεσίας, η δαιμόνια υπάλληλος και το πολυπόθητο... ερωτικό ραντεβού που δεν έγινε ποτέ οδήγησαν στη σύλληψη του ισοβίτη Σπύρου Καββαδία, δραπέτη των φυλακών Χανίων εδώ και σχεδόν οκτώ μήνες! Ο 59χρονος έχει καταδικαστεί σε δις ισόβια για τις δολοφονίες των συζύγων του.το 1992 στην Ελβετία και το 1998 στην Ελλάδα (στη Θεσσαλονίκη) και οι Αρχές τον καταζητούσαν από τις 13 Σεπτεμβρίου 2014. όταν έληξε η δεκαήμερη άδειά του και δεν επέστρεψε στο σωφρονιστικό κατάστημα".

KONTRA NEWS: «5η φάλαγγα των τοκογλύφων οι χρεοκοπημένοι νταβατζήδες»

Η εφημερίδα γράφει ότι: « στο βρόμικο κόλπο των εκβιαστικών πιέσεων προς την ελληνική κυβέρνηση, εκτός από τους ξένους τοκογλύφους, συμμετέχει και η ντόπια πλουτοκρατία, εκπρόσωποι της οποίας επιδιώκουν να σύρουν τον Αλέξη Τσίπρα σε μια αντεθνική και εξευτελιστική συμφωνία, που θα ακυρώνει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, για να μπορέσουν στη συνέχεια να ρίξουν την κυβέρνηση».

Star Press: Οι φλόγες δεν άγγιξαν την εικόνα του Χριστού

Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα "η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στο Νόξβιλ του Τενεσί, έκανε στάχτη σχεδόν τα πάντα. Οι θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν ήταν μεγάλες και έλιωσαν έως και το τζάμι της εικόνας του Χριστού. Δεν έκαψαν, όμως. την εικόνα Του"! 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Βήματα προσέγγισης»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «χαραμάδα αισιοδοξίας για προσέγγιση κυβέρνησης και «θεσμών», σταδιακά μέχρι το Eurogroup της 11ης Μαΐου, ανοίγει ο προγραμματισμός της συνεδρίασης του Euro Working Group μεθαύριο, Τετάρτη, στο οποίο θα παρουσιαστεί έκθεση των «θεσμών» για την πορεία της διαπραγμάτευσης, εν όψει του Eurogroup της Παρασκευής.