Θέματα που αφορούν τα φορολογικά και ο αριθμός των εισακτέων σε ΑΕΙ - ΤΕΙ, είναι τα βασικά των σημερινών (Τετάρτη 1 Απριλίου 2015) εφημερίδων.


Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Νηπιαγωγεία σε... μαγαζιά

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "σε ενοικιαζόμενα μαγαζιά και αίθουσες χωρίς αύλειους χώρους στεγάζονται σχεδόν τα μισά νηπιαγωγεία της Θεσσαλονίκης, όπως εκτιμούν εκπαιδευτικοί, τονίζοντας πως η προσχολική αγωγή θεωρείται ο... φτωχός συγγενής της εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Την ίδια στιγμή, εκατοντάδες προνήπια μένουν εκτός δημόσιων νηπιαγωγείων κάθε χρόνο, αφού η φοίτηση δεν είναι υποχρεωτική και οι τυχόν κενές θέσεις καλύπτονται με κλήρωση".  

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Κωδικοί με... δαγκάνες! "

Η εφημερίδα γράφει ότι "στις «δαγκάνες» της Εφορίας κινδυνεύουν να πιαστούν περίπου 8.500.000 φορολογούμενοι με το νέο έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης, το οποίο αποκαλύπτει σήμερα η «δημοκρατία»".

ΕΘΝΟΣ: "Μάχη με τον χρόνο"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μάχη με τον χρόνο δίνει η κυβέρνηση, με στόχο να έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για την εφαρμογή της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου και να ανοίξει ο δρόμος για τη χρηματοδότηση μέχρι τις 8 Απριλίου. Η σημερινή πρόβα έγκρισης της λίστας των μεταρρυθμίσεων στην Ομάδα Εργασίας του Eurogroup είναι καθοριστική".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Λιουντμίλα Πούτινα: «Ο Πούτιν είναι νεκρός»"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η πρώην σύζυγος του Πούτιν ισχυρίστηκε ότι ο Ρώσος πρόεδρος... δεν είναι εδώ και καιρό ζωντανός! Η κυρία Λιουντμίλα Πούτινα δήλωσε ότι αναγκάστηκε να κάνει αυτή τη φοβερή αποκάλυψη, λόγω του ότι δεν μπορούσε πια να παρακολουθεί αμέτοχη όλη αυτή τη φημολογία των τελευταίων εβδομάδων («ζει ή δεν ζει ο Πούτιν;»)".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σε ποιες σχολές ανεβαίνουν οι βάσεις λόγω εισακτέων"

Η εφημερίδα γράφει ότι "με «χειρουργική» ακρίβεια έχει γίνει η φετινή κατανομή του αριθμού εισακτέων στην πλειοψηφία των σχολών. Το υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε μικρή μείωση όπως είχε εξαγγείλει, ανεβάζοντας τον πήχυ για τους υποψηφίους".

ΕΣΤΙΑ: "Αντί «Flat tax» θέλουν «Fat tax»!"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "όλο το φορολογικό πρόβλημα της Ελλάδος θα μπορούσε να λυθεί με έναν μαγικό τρόπο: Flat tax! Την καθιέρωση ενός ενιαίου χαμηλού συντελεστού φορολογίας για όλα. Για τον φόρο εισοδήματος, τον φόρο προστιθεμένης αξίας, τον φόρο επί των επιχειρηματικών κερδών".

Η ΑΥΓΗ: "Η Ελλάδα δυναμικά στον ενεργειακό χάρτη"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τον επαναπροσδιορισμό και την αναβάθμιση του ενεργειακού ρόλου της χώρας, ώστε να αποτελέσει «γέφυρα» μεταξύ Ανατολής και Δύσης, όπως είπε ο Αλ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στο ΤΑΣΣ εν όψει του ταξιδιού του στη Μόσχα (8 Απριλίου), προωθεί δυναμικά η κυβέρνηση".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Αργοψήνεται η συμφωνία"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε καλό δρόμο για την επίτευξη συμφωνίας βρίσκονται η ελληνική κυβέρνηση και οι θεσμοί. Η εκτίμηση αυτή πρόκειται να επιβεβαιωθεί και στο σημερινό Euroworking Group, ενώ στην Αθήνα θα βρίσκονται σήμερα τεχνικά κλιμάκια της Ομάδας των Βρυξελλών για να αντλήσουν σημαντικά στοιχεία. Ωστόσο, οι διακοπές για το Πάσχα των καθολικών προκαλούν νέες καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Προειδοποίηση Μέρκελ, Ολάντ"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σαφές μήνυμα προς την Αθήνα ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο στις διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών έστειλαν η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Φρ. Ολαντ, καθώς η απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές είναι μεγάλη, ενώ το ταμειακό πρόβλημα της Ελλάδας οξύνεται μέρα με τη μέρα, αυξάνοντας τον κίνδυνο ενός ατυχήματος".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Τα λεφτά του μετρό στον κουμπαρά για το ΔΝΤ

Σύμφωνα με την εφημερίδα "δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, σχεδόν ολόκληρο το αποθεματικό της Αττικό Μετρό ΑΕ, αφαιρέθηκαν πριν λίγες μέρες από τον κωδικό που αντιστοιχεί στο έργο του μετρό και κατευθύνθηκαν προς την Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να συμπληρώσουν τον κουμπαρά για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων του δημοσίου προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλλά και για να καλυφθούν επείγουσες εσωτερικές ανάγκες όπως η καταβολή μισθών και συντάξεων".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Λιγότεροι εισακταίοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "λιγότεροι κατά 1.960 θα είναι φέτος οι εισακτέοι στην ανώτατη εκπαίδευση σε σχέση με πέρυσι, όπως προκύπτει από τους σχετικούς πίνακες που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Παιδείας, αφού φέτος προβλέπονται 68.345 θέσεις έναντι 70.305".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Εκβιάζει το λαό να πληρώσει χαράτσια χαρίζει εκατομμύρια στους επιχειρηματίες"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ενώ η συγκυβέρνηση πιέζει και εκβιάζει τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να πληρώσουν αντιλαϊκούς φόρους και χαράτσια, την ίδια στιγμή προχωρά σε μέτρα «ανακούφισης» του κεφαλαίου!".

ΤΑ ΝΕΑ: "Πιο κοντά στη Μόσχα"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "παρά τη στοχοποίησή της από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ότι πέφτει στην αγκαλιά του Πούτιν, η Αθήνα συνεχίζει το φλερτ με τη Μόσχα και ο Πρωθυπουργός επαναλαμβάνει ενόψει της επίσημης επίσκεψής του στη ρωσική πρωτεύουσα την πάγια θέση της κυβέρνησης κατά της επιβολής νέων κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη Ρωσία".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: «Να φτάνει στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας το ρωσικό αέριο!»

Η εφημερίδα έχει ως πρώτο θέμα ένα με τίτλο "σαλάτα λαχανικών διώχνει το Αλτζχάιμερ". Ως εκ τούτου ασχολούμαστε με το δεύτερο σημαντικό της θέμα: "Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, εμφανίστηκε θετικά διακείμενος στο ενδεχόμενο διέλευσης ρωσικού φυσικού αερίου μέσω Ελλάδας για την τροφοδοσία της Ευρώπης. Χαρακτήρισε «εξαιρετικά έως πολύ εξαιρετικά» τα οφέλη για τη χώρα, σε περίπτωση που προχωρήσει το σχέδιο", λέει η εφημερίδα. 

ESPRESSO: Αλυσίδα φούρνων με αιχμάλωτες χορεύτριες

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "ο Αγγελος Γιαννακόπουλος, το «αφεντικό» της πασίγνωστης αλυσίδας φούρνων Το Χωριάτικο Αρτοποιία - Ζαχαροπλαστική ΕΠΕ, που αυτές τις μέρες κάθεται μαζί με τον αδελφό του και άλλα 21 άτομα στο εδώλιο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και σωματεμπορία, ισχυρίζεται ότι τον... τύφλωσε ο έρωτας και βρέθηκε μπλεγμένος στον σκληρό κόσμο της νύχτας".

Kontranews: "Στη φυλακή Γιωργάκης, Σαμαράς, Βενιζέλος, Παπαδήμος"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού είναι να βρεθούν στη φυλακή οι εντολοδόχοι των ξένων τοκογλύφων, Γιωργάκης Παπανδρέου, Λουκάς Παπαδήμος, Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος, για να πληρώσουν για το έγκλημα που συντελέστηκε σε βάρος της κοινωνίας και της χώρας και έχει οδηγήσει στη σημερινή τραγωδία τον ελληνικό λαό".

Star Press: Σπαρταριστοί διάλογοι στο δικαστήριο: «Τι είναι το απλό και τι το σπέσιαλ;»

Η εφημερίδα αναφέρεται στη δίκη του ιδιοκτήτη αρτοποιείων για μαστροπεία και γράφει: "Μια αλλοδαπή γυναίκα, πικραμένη και οργισμένη επειδή την είχε απολύσει, ήταν αυτή που «κάρφωσε» την αμαρτωλή δράση του 46χρονου μαστροπού αλλά και του αδερφού του, οι οποίοι χθες κάθισαν στο εδώλιο των κατηγορουμένων μαζί με άλλα 21 άτομα. αντιμετωπίζοντας σωρεία κατηγοριών.
Διάλογοι γλαφυροί και γαργαλιστικοί ανάμεσα σε πρόεδρο, εισαγγελέα, κατηγορουμένων και μάρτυρες- ακούστηκαν στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ο χρόνος πιέζει η συμφωνία αργεί"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκαν χθες στις Βρυξέλλες οι διαπραγματεύσεις στο Brussels Group. Η ελληνική αντιπροσωπεία ενημέρωσε αμέσως μετά τον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο για τις εξελίξεις, αφήνοντας χαραμάδα αισιοδοξίας για επίτευξη συμφωνίας πριν από το Πάσχα".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Επιδόσεις κόντρα στην κρίση"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "με σημαντική βελτίωση έκλεισε η χρήση 2014 για τις ελληνικές εισηγμένες επιχειρήσεις, όπως φαίνεται από τα σωρευτικά μεγέθη της «ατμομηχανής» του χρηματιστηρίου, ήτοι τις εταιρείες οι οποίες συμμετέχουν στον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE-LARGECAP".