Σεισμός μεγέθους 5,3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 11:25 στην Κύπρο, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο.


Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται σε θάλασσια περιοχή σε απόσταση 17 χλμ νοτιοδυτικά της Πάφου. Το εστιακό βάθος ήταν 10 χλμ. 

Η δόνηση έγινε αισθητή κυρίως στη Λεμεσό και τη Λευκωσία και λιγότερο στην Πάφο.

Τον κύριο σεισμό ακολούθησαν μετασεισμοί μικρότερης έντασης(οι ισχυρότεροι ήταν μεγέθους 4,2 και 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ), ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

"Ξαφνική αλλά σύντομη", περιγράφει τη δόνηση ένας κάτοικος της Πάφου, ενώ ένας Βρετανός τουρίστας που είχε βρεθεί και σε σεισμό στη Χιλή, δεν έδωσε καμία σημασία, όπως δηλώνει στην ιστοσελίδα του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου.

Μια κυρία από την Πάφο, που βρισκόταν σε κατάστημα υποδημάτων, δηλώνει πως οι ιδιοκτήτες "πανικοβλήθηκαν και ζητούσαν από τον κόσμο να βγει έξω". 

Άλλος άνθρωπος που έζησε το σεισμό, δηλώνει: "Το νερό από το ενυδρείο μου χύθηκε δεξιά αριστερά. Οι γείτονες βγήκαν στο δρόμο πανικόβλητοι". 

Ένας τουρίστας, σε ξενοδοχείο της Πάφου, περιγράφει: "Καθόμασταν στην πισίνα και νοιώσαμε τον σεισμό όλοι". Άλλος τουρίστας περιγράφει: "Αρκετοί βγήκαν από τα δωμάτιά τους. Κάποιοι προέτρεπαν να καθόμαστε κάτω από τα κουφώματα των θυρών".

Ένας κάτοικος της Πάφου, που βρισκόταν, την ώρα του σεισμού, στο Ι.Χ. του, έγραψε: "Το αυτοκίνητο πήγαινε πέρα - δώθε για αρκετή ώρα"!

Κάποιοι άλλοι κάνουν λόγο για "δυο δυνατές δονήσεις, που ακολουθήθηκαν από άλλον έναν μετασεισμό. Μπορούσες να δεις τα σπίτια να κινούνται"!

Κάποιος άλλος, όμως, δε φάνηκε να θορυβείται ιδιαίτερα: "Ήταν η πρώτη φορά που έζησα μια δόνηση. Μπορώ να πω ότι, περισσότερο... ενθουσιάστηκα παρά φοβήθηκα", έγραψε στην ιστοσελίδα του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου.