Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης απέστειλε επιστολή στον υπουργό Επικρατείας κ. Νίκο Παππά με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του σχεδίου νόμου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. 


Μεταξύ άλλων εκφράζει την ικανοποίησή της για την επανασύσταση της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Ζητά ωστόσο να προβλεφθεί η δημιουργία αυτόνομης ΕΡΤ3 με δικό της διοικητικό συμβούλιο, έδρα τη Θεσσαλονίκη και περιφερειακή διάσταση. 

Στην επιστολή προς τον κ. Παππά αναφέρεται ότι: "Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης εκφράζει την ικανοποίησή της για την απόφαση της κυβέρνησης για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Όπως έχουμε επισημάνει δημόσια, για το ΕΚΘ η απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης να καταργήσει τη δημόσια Ραδιοτηλεόραση και μάλιστα ξαφνικά, ρίχνοντας εν μια νυκτί "μαύρο" στους τηλεοπτικούς μας δέκτες ήταν λάθος και άνευ προηγουμένου ενέργεια, αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική".

Η διοίκηση του ΕΚΘ επισημαίνει επίσης: "Θεωρούμε αυτονόητη την επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων που εργάζονταν στην ΕΡΤ μέχρι να "πέσει" το "μαύρο" της 11ης Ιουνίου 2013, όπως άλλωστε προβλέπεται και στο σχετικό νομοσχέδιο". 

Εκφράζει ωστόσο την διαφωνία της για το γεγονός ότι στο σχετικό σχέδιο νόμου δεν ξεκαθαρίζεται η επαναλειτουργία της ΕΡΤ3 με δικό της διοικητικό συμβούλιο, ενός καναλιού με έδρα τη Θεσσαλονίκη και περιφερειακή διάσταση με σκοπό την πλουραλιστική και αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών της Βόρειας Ελλάδας. "Επιθυμούμε ένα αυτόνομο κανάλι με δικό του πρόγραμμα και όχι ένα ανταποκριτικό γραφείο. Τασσόμαστε υπέρ της επανασύστασης της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης με περιφερειακή διάσταση και όχι της επαναλειτουργίας ενός συγκεντρωτικού αθηνοκεντρικού καναλιού" υπογραμμίζεται στην επιστολή.

Το ΕΚΘ καλεί μάλιστα την κυβέρνηση να ικανοποιήσει το αίτημα αυτό όλων των φορέων της Βόρειας Ελλάδας μέσα από σχετικές τροποποιήσεις του σχεδίου νόμου στην αρμόδια επιτροπή διαβούλευσης της Βουλής.