Με την επίσημη συνέντευξη Τύπου του 10ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» κορυφώθηκαν οι ετοιμασίες για το "main event" της Κυριακής 5 Απριλίου 2015.

Αναμένεται η συμμετοχή περισσότερων από 20.000 εγγεγραμμένων δρομέων, ενώ ο αγώνας θα διεξαχθεί με την υποστήριξη 45 συνεργαζόμενων φορέων κοινωνικής προσφοράς, 140 θεσμικών φορέων και 2.700 εθελοντών.

Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (03/04) στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», τις λεπτομέρειες της φετινής διοργάνωσης, η οποία αναμένεται να έχει πρωτοφανή επιτυχία, παρουσίασαν ο Γενικός Γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Γιάννης Ποδιώτης, ο Γενικός Διευθυντής της διοργάνωσης κ. Δρόσος Χριστόπουλος και το μέλος της Ο.Ε. και υπεύθυνος της Αφής της Αλεξανδρείου Φλόγας κ. Γιώργος Σαμψούρης. 

Ο Γιάννης Ποδιώτης, Γεν. Γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής, τόνισε: «Ο Μαραθώνιος ‘Μέγας Αλέξανδρος’ είναι η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση στη Βόρεια Ελλάδα. Έχουμε ξεπεράσει κάθε προσδοκία και φέτος θα υπερβούμε τις 20.000 εγγεγραμμένων δρομέων στους τέσσερις φετινούς αγώνες, που είναι ο Μαραθώνιος που ενώνει την Πέλλα με τη Θεσσαλονίκη, οι Δρόμοι Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. και 10.000μ., καθώς και ο Δρόμος 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων. Είναι μια διοργάνωση που περιλαμβάνει επίσης σημαντικές κοινωνικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές δράσεις».

Από την πλευρά του, ο Δρόσος Χριστόπουλος, Γενικός Διευθυντής Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος», είπε: «Ο φετινός, επετειακός Διεθνής Μαραθώνιος ‘Μέγας Αλέξανδρος’ θα έχει περισσότερους από 20.000 δρομείς. Έχει γίνει ένα μικρό θαύμα και υποσχόμαστε ότι στο μέλλον θα γίνουμε ακόμα καλύτεροι και η πόλη μας θα αποκτήσει μια ακόμα μεγαλύτερη διοργάνωση.  Εκτός όμως από ένα ποτάμι ανθρώπων που θα τερματίσουν χαρούμενοι στο Λευκό Πύργο, έχουμε επίσης πολύ υψηλό επίπεδο συμμετοχών, με την παρουσία πρωταθλητών που θα κυνηγήσουν σπουδαίες επιδόσεις. Υπάρχουν αφενός χαρακτηριστικές περιπτώσεις ανθρώπων που άλλαξε η ζωή τους χάρη στην ένταξή τους στο δρομικό κίνημα, αλλά αφετέρου στη φετινή διοργάνωση υπάρχουν και μεγάλοι αθλητές, που θα αποτελέσουν πρότυπο για τα παιδιά.  Επιπλέον, προσφέρουμε ένα πολύ καλό επίπεδο υποστήριξης των δρομέων, επειδή έχουμε την υποστήριξη των κορυφαίων και εμπειρότερων στελεχών που διαθέτει η Θεσσαλονίκη και η Ελλάδα».

Ο Γιώργος Σαμψούρης, μέλος της Ο.Ε. και υπεύθυνος της Αφής της Αλεξανδρείου Φλόγας, υπογράμμισε: «Αυτός ο Μαραθώνιος πλαισιώνεται από σημαντικές παράλληλες εκδηλώσεις, που τον αναδεικνύουν καλύτερα, έχοντας ιστορικό, πολιτιστικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα. Η Αφή και η λαμπαδηδρομία της Αλεξανδρείου Φλόγας είναι μια τέτοια παράλληλη δράση, μέσα από την οποία η Φλόγα διασχίζει ολόκληρη τη διαδρομή του Μαραθωνίου που θα ακολουθήσει την Κυριακή, στα χέρια πρωταθλητών αλλά και μαθητών Δημοτικών σχολείων. Σε κάθε Δήμο από όπου περνά η Φλόγα στήνεται μια γιορτή και οι πλατείες γεμίζουν από κόσμο. Αφού ανάψει ο βωμός στο Λευκό Πύργο, από τα χέρια του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, θα ακολουθήσει μια εκδήλωση, στην οποία υπολογίζουμε ότι θα υπάρχουν σχεδόν 2.000 χορευτές με παραδοσιακές στολές, από εκατοντάδες πολιτιστικούς συλλόγους, δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα».