Την αυτοχειρία μίας 16χρονης κοπέλας, η οποία ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας απέτρεψε μέσω της διαδικασίας Cyber Alert η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.


Η ανήλικη είχε αυτοτραυματιστεί με αιχμηρό αντικείμενο στο αριστερό χέρι και χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των αστυνομικών απετράπη η αυτοχειρία και διασφαλίστηκε η σωματική της ακεραιότητα.

Ειδικότερα, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε πρωινές ώρες της 4-4-2015, μέσω της διαδικασίας «CYBER ALERT», από χρήστη του διαδικτύου, ότι σε απευθείας συνομιλία που είχε με ανήλικη, σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, η τελευταία της γνωστοποίησε ότι είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τους γονείς της και για αυτό το λόγο εξέταζε το ενδεχόμενο να προβεί σε αυτοκτονία.

Για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τηλεφωνικά στον αριθμό 11188, στέλνοντας e-mail στο ccu@cybercrimeunit.gov.gr και μέσω της εφαρμογής - application (ios-android) CYBER KID