Η θρυλική σειρά διαστημικού μυστηρίου "The X-Files" επιστρέφει στις τηλεοπτικές μας οθόνες! Αυτό ανακοίνωσε χθες, η εταιρία παραγωγής Fox.

Έχουν περάσει 13 χρόνια από το τέλος της σειράς που έγινε καλτ. Ο δημιουργός της, Chris Carter(δεξιά στη φωτογραφία με τους δυο πρωταγωνιστές), ετοιμάζει μια μίνι σειρά έξι επεισοδίων για να βγει στον αέρα με πρωταγωνιστές -ποιους άλλους;- τον David Duchovny και την Gillian Anderson, στους γνωστούς ρόλους των πρακτόρων Fox Mulder και Dana Scully.

"Ήταν ένα... διάλειμμα για διαφημίσεις που κράτησε 13 χρόνια" δήλωσε ο Carter. Και πρόσθεσε "Τα καλά νέα είναι ότι ο κόσμος έγινε... ακόμη πιο παράξενος, άρα είναι η κατάλληλη ώρα για να διηγηθείς αυτές τις έξι ιστορίες".

Η σειρά "The X-Files" πρωτοεμφανίστηκε το 1993 και διήρκεσε εννέα σεζόν. Με βάση τη σειρά γυρίστηκαν δύο κινηματογραφικές ταινίες. 

Η πρόεδρος κι ο διευθύνων σύμβουλος της Fox Television Group, Dana Walden και Gary Newman, δήλωσαν πως "τα 'The X-Files' δεν ήταν μόνον μια πετυχημένη σειρά, αλλά ένα διεθνές φαινόμενο, που επηρέασε δραματικά την ποπ κουλτούρα. Παραμένει, παρά την πάροδο των χρόνων, ιδιαίτερα ενδιαφέρον για τους φαν της σειράς, που την παρακολουθούν, ξανά και ξανά, από την αρχή. Ελάχιστες τηλεοπτικές σειρές δημιούργησαν τόσο φανατικούς φαν, όπως το 'The X-Files', γι αυτό και θέλουμε να τους δώσουμε το επόμενο θρυλικό κεφάλαιο των Μόλντερ και Σκάλι, που περιμένουν με τόση ανυπομονησία"

Η παραγωγή της επιστροφής των "The X-Files" έχει προγραμματιστεί για το καλοκαίρι. Δεν έχει ανακοινωθεί, ακόμη, η ημερομηνία προβολής.