mpoutaris_apologismos_20140410_01

Διάλογος μέσω… Facebook, για το μέλλον της δημοτικής παράταξης “Πρωτοβουλία”, της οποίας ηγείται ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, άνοιξε με αφορμή ένα ποστ…

 

Το κείμενο πόσταρε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, εκ των ιδρυτών της “Πρωτοβουλίας”, Παναγιώτης Αβραμόπουλος (συνδικαλιστής που ξεκίνησε την πορεία του από το χώρο του ΠΑΣΟΚ). Χαρακτηρίζει “δυσάρεστες” τις εξελίξεις και δεν κρύβει ότι “τον προβληματίζουν”… Ζητά, δε, να αποκατασταθεί, από τα μέλη της Πρωτοβουλίας, η φυσιογνωμία της παράταξης και ζητά σύγκληση της δημοτικής ομάδας!

Δείτε τι ανάρτησε ο κ. Αβραμόπουλος:

«Οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το Δήμο Θεσσαλονίκης και την παράταξη ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, αν και για πολλούς αναμενόμενες, είναι εξαιρετικά δυσάρεστες και μας προβληματίζουν.
Πρέπει όμως να συνεχίσουμε, ξεπερνώντας τις δυσκολίες και εστιάζοντας στην παραγωγή έργου, ώστε να ικανοποιήσουμε την πρόσφατη και ισχυρή ψήφο των συμπολιτών μας.
Οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την ιστορική πορεία και τη φυσιογνωμία της παράταξης. Η πορεία μας στηρίζοντας πάντα στην αλήθεια και στη διαφάνεια των λόγων και των πράξεων.
Η Δημοτική Ομάδα πρέπει να συγκληθεί άμεσα και τα θέματα να συζητηθούν ελεύθερα και ανοιχτά».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πάντως, παρουσιάζουν ορισμένα σχόλια. Κάποιοι ζητούν συζήτηση σε πιο πλατιά βάση, όπως είναι η παράταξη κι όχι, μόνον, η δημοτική ομάδα. Κάποιοι άλλοι, που –πιστεύαμε πως- ανήκαν σε διαφορετικούς πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς χώρους, δίνουν και συμβουλές.

Δείτε τι γράφτηκε (κι από ποιους):

Αλεξάνδρα Γρηγορίου Παρτε ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ....

Χθες στις 12:25 μ.μ. · Μου αρέσει!

Merkos Xaris Καλημέρα Παναγιώτη, καθοριστική - όπως πάντα - η παρέμβαση σου! Η Παράταξη όμως δεν πρέπει να τοποθετηθεί? μόνο η Δημοτική ομάδα? Δεν ήρθε ακόμα η ώρα να ακουσθούν και να ειπωθούν ΟΛΕΣ οι αλήθειες ?

Χθες στις 12:28 μ.μ. · Μου αρέσει! · 2

Γεώργιος Ιωακειμίδης Παναγιώτη προχώρα και πάρε πρωτοβουλίες, φτάνει πια αυτή η κοροϊδία, ο δήμος θέλει δυνατή δημοτική αρχή γιατί τέτοια εντολή έδωσε, και η διοίκηση αυτή δεν μπορεί, και δεν πρέπει να ασκείτε άπω ένα η δύο άτομα

Χθες στις 1:16 μ.μ. · Μου αρέσει!

Οδυσσέας Παπαϊωάννου έχω την εντύπωση πως ο μπουταρης πέρα από την κραυγαλέα απομάκρυνση του ως προς τα προεκλογικά οράματα για μια δημαρχεία αποκεντρωμένη με την ανάδειξη των κοινοτήτων σε μικρά δημαρχεία διολισθαίνει σε μια δημαρχοκεντρικη διαχείριση με μια υποταγμένη στ...Δείτε περισσότερα

20 ώρες · Τροποποιήθηκε · Μου αρέσει! · 6

Tilemachos Stikoudis Θα σχολιάσω δύο σημεία στα οποία εστιάζω την διαφωνία μου με την στρατηγική που εφαρμόζεται από την Παράταξη. Το πρώτο είναι η αντιπαράθεση που υπάρχει ανάμεσα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και το δεύτερο είναι η παραίτηση του κ. Ζέρβα από τα καθήκοντα του ως αντιδημάρχου.

22 ώρες · Μου αρέσει!

Neoklis Papadopoulos Ο κος Ζέρβας γιατί αποχώρησε?

18 ώρες · Τροποποιήθηκε · Μου αρέσει! · 1

Petros Lebetlis ΖΕΡΒΑΣ για δημαρχος.

21 ώρες · Μου αρέσει! · 1

Achilles Anagnostopoulos Η παράταξη να αποκτήσει σφρίγος και ενότητα, ο Δήμος να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του. Μένουν πολλά να γίνουν.

20 ώρες · Μου αρέσει!

George Konstandinidis Κατι μου λεει πως παμε για αλαγη δημαρχου?

20 ώρες · Μου αρέσει!

ΝΙΚΟΣ ΑΛΕΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Παναγιώτη πάρε πρωτοβουλίες εισαι η ψυχή και το σώμα της παράταξης .....

18 ώρες · Μου αρέσει!

Kostas Nestoras ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ,ΠΟΛΥ ΜΥΣΤΙΚΟΠΑΘΕΙΑ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ!

18 ώρες · Μου αρέσει! · 1

Γεώργιος Ιωακειμίδης Ταυτίζομαι απόλυτα με τις απόψεις και τις θέσεις του Οδυσσέα

18 ώρες · Μου αρέσει!

Stavris Tsopog Αν θυμηθει καποιος ας καλεσει και την.....παραταξη. Μειναμε αφωνοι και δυσκολευομαστε να μιλαμε στος συμπολιτες μας. Το νημα του προβληματισμου να πιαστει απο την αρχη των αποπομπων-παραιτησεων.

15 ώρες · Μου αρέσει!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ Stavris Tsopog και Merkos Xaris έχω θέσει εδώ και καιρό το θέμα της ανασυγκρότησης της παράταξης. Η παράταξη αποτελεί μοναδικό δίαυλο επικοινωνίας με την κοινωνία και πρέπει σαφώς να αναλάβει το ρόλο του κριτή της εκτελεστικής εξουσίας του Δήμου. Πρέπ...Δείτε περισσότερα

2 ώρες · Μου αρέσει! · 3

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΣ Παναγιώτη, τα έχουμε ξαναπεί. Αναζητείστε τα αίτια της κρίσης στην έλλειψη σταθερών αρχών. Στο αυστηρό πολιτικό ήθος που λείπει από την ηγεσία .Υποσημείωση, Ήθος - Τα σταθερά χαρακτηριστικά στην συμπεριφορά του ανθρώπου.

2 ώρες · Μου αρέσει!

Τέλος, ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ποιοι “κάνουν λάικ” σε μια πολιτική τοποθέτηση ενός ανθρώπου που είναι από τα ιδρυτικά στελέχη μίας συγκεκριμένης παράταξης. Μεταξύ τους και κάποιοι οι οποίοι θα έπρεπε να διατηρούν στάση παρατηρητή, αφού –υποτίθεται- ότι έχουν ταχθεί στο μετερίζι αυτού που “ελέγχει την εξουσία”.