Με ένα βαν που θα είχε το λογότυπο εταιρείας κατεδαφίσεων κτιρίων θα «χτυπούσε» τις φυλακές Κορυδαλλού ο Χριστόδουλος Ξηρός και οι συνεργάτες του. 



Με επιστολή-ντοκουμέντο προς έγκλειστους «Πυρήνες», ο Χριστόδουλος Ξηρός αναλύει τον τρόπο με τον οποίο θα γινόταν η επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού και στην οποία παρουσιάζεται για πρώτη φορά πλήρως το περιβόητο, εντυπωσιακό σχέδιο επίθεσης στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Το σχέδιο επίθεσης περιελάμβανε έκρηξη βόμβας στο σημείο όπου βρισκόταν δύναμη των ΜΑΤ, αλλά και εκρήξεις μηχανισμών -πολλές εξ αυτών με ενεργοποίηση μέσω κινητών - οι οποίοι θα εισάγονταν, άγνωστο πώς, μέσα στο κατάστημα κράτησης.

Όπως σημειώνει ο Χρ. Ξηρός, «το πιο αδύνατο σημείο του χώρου είναι το χώρισμα και δη το κάτω μέρος του που είναι από λαμαρίνα (μονή - διπλή, προσπαθήστε να το διαπιστώσετε). Εκεί πρέπει να βάλουμε ένα απλό πακέτο 4-5 κιλά και να το ξεκω...με. Αμέσως περνάτε προς την έξοδο επισκεπτών όπου θα φροντίσουμε να γίνει σε ώρα που είναι ακόμα ανοιχτή (όταν βγαίνουν οι τελευταίοι, μπορεί μάλιστα να μείνει κάποιος δικός μας - αν είναι εφικτό - να την κρατάει - καθυστερεί και μετά να γίνει καπνός δήθεν πανικόβλητος από τον βρόντο. Ο ίδιος μάλιστα θα φυλάει να μην μπει κανένας μαλ...ς στο χώρισμα όταν μπει το πακέτο. Αν η έξοδος είναι κλειστή, θα έχουμε δεύτερο πακέτο σαν το προηγούμενο και θα την ανοίξουμε.

Εμείς απ' έξω τώρα θα κάνουμε τα εξής. Ένα λεπτό (ίσως και λιγότερο, 30'' π.χ.) πριν μπουμπουνίσετε το πακέτο σας θα μπουμπουνίσουμε (με κλήση κινητού) ένα δικό μας πακέτο που θα έχουν βάλει οι φίλοι (που μου λέγατε και προηγουμένως) κάτω ή κοντά τέλος πάντων σε μια σκοπιά του εξωτερικού τοίχου, αλλά στην πλευρά του νοσοκομείου ή του ψυχιατρείου ακόμη καλύτερα. Έτσι θα δημιουργήσουμε σύγχυση και αντιπερισπασμό αφού θα νομίσουν ότι εκεί γίνεται επίθεση και θα τρέχουν όλοι προς τα 'κει».

Η επίθεση στον Κορυδαλλό όμως έχει και άλλες πτυχές με βομβιστικές επιθέσεις που θα ενεργοποιούσαν με χαρακτηριστική άνεση οι έγκλειστοι. 

Τέλος, σε γράμμα της 22χρονης Αγγελικής Σπυροπούλου προς τους «Πυρήνες» σημειώνεται ότι ο «Νίκος» (δηλαδή, ο Χρ. Ξηρός) σχεδίαζε το βαν που θα χρησιμοποιείτο να είχε τον λογότυπο «ΜΙΝΑ Κατεδαφίσεις Κτιρίων».