«Έστω και μετ' εμποδίων, έγινε, ουσιαστικά, δεκτή η πρόταση των 'Εντάξει' ώστε να συγκληθεί έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την κατάσταση του έργου του μετρό της Θεσσαλονίκης».
Με αυτά τα λόγια σχολίασε ο βουλευτής και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, την αναβολή της συζήτησης του θέματος του μετρό, που είχε τεθεί ως ένα, από τα 52 της αποψινής ημερήσιας διάταξης.

Ο κ. Καλαφάτης πρόσθεσε πως «το μετρό είναι ένα θέμα που ταλανίζει, για πάρα πολλά χρόνια τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, αλλά ο Θεσσαλονικιός δεν το γνωρίζει σε βάθος. Γι αυτό κι επισημάναμε ότι πρέπει να προσκληθούν και οι εκπρόσωποι της Αττικό Μετρό Α.Ε. και της αναδόχου κατασκευάστριας κοινοπραξίας, για να βρεθούν όλοι ενώπιος ενωπίω κι απέναντι στο έργο. Να ακούσουμε τα προβλήματα από πρώτο χέρι. Να έχουν και οι βουλευτές πληροφόρηση από τις πηγές».

Για τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης «πρέπει ο δήμος να λειτουργήσει ως καλός αγωγός για να ενημερωθεί το κράτος με κάθε λεπτομέρεια για το μετρό». Και κατέληξε: «Από τη στιγμή που το μετρό θα είναι μοναδικό θέμα στο δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής, θα έχουμε όλο τον χρόνο μπροστά μας, να πληροφορηθούμε γι αυτό και να διαμορφώσουμε τη στάση μας και τις απαιτήσεις μας».
_______________________________________________________________________

από Δελτίο Τύπουαπό Δ