Υπό κατάληψη είναι, ως αυτήν την ώρα, το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ, στο οποίο εισέβαλε, στις 4 το απόγευμα, ομάδα φοιτητών, τραυματίζοντας τον φύλακα.


Οι φοιτητές μπήκαν στην αίθουσα όπου συνεδρίαζε η σύγκλητος, στον 7ο όροφο με το επιχείρημα ότι ήθελαν να διατυπώσουν την άποψή τους υπέρ της ελεύθερης σίτισης όλων, στη Φοιτητική Λέσχη. Όταν τα μέλη της Συγκλήτου τους ζήτησαν να αποχωρήσουν, απάντησαν ότι, αν ήθελαν, οι καθηγητές θα μπορούσαν να αποχωρήσουν εκείνοι.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των καθηγητών, οι φοιτητές κλείδωσαν την πόρτα κι άφησαν κλειδωμένους τους καθηγητές για τέσσερις ώρες! Μάλιστα, για να ελευθερωθούν, χρειάστηκε να επιστρατευθεί... κλειδαράς! Όσο για τον φύλακα, μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο νοσοκομείο "Άγιος Λουκάς"...

Από την πλευρά τους, οι φοιτητές διαψεύδουν ότι κλείδωσαν την πόρτα κι υποστήριξαν ότι ήθελαν να καταθέσουν τα αιτήματα τους. "Δεν κρατήσαμε κανέναν όμηρο", είπαν.

Καταδικάζει το υπουργείο

«Πράξη βαρβαρότητας και τυφλής βίας» χαρακτηρίζει το υπουργείο Παιδείας τα επεισόδια στο ΑΠΘ που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του φύλακα του κτιρίου διοίκησης.


«Όσο και αν τα γεγονότα αυτά θεωρηθούν ότι αποτελούν εκφάνσεις της συσσωρευμένης κοινωνικής οργής, τα Πανεπιστήμια είναι και πρέπει να παραμείνουν χώροι ελεύθερης διακίνησης ιδεών και δεν μπορούν να αποδεχθούν τέτοιες πράξεις βαρβαρότητας και τυφλής βίας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.